Gemeente Maassluis

Persberichten

28-5-2003

Natuurexcursie voor het hele gezin

Zaterdag 7 juni organiseren de Vrienden van Maassluise Centrum voor Natuur en Milieu Educatie het Oranjetipje een excursie voor het hele gezin op de Landtong van Rozenburg. Geadviseerd wordt om oude kleding en stevige schoenen of laarzen aan te trekken, want het is echte struinnatuur! Ook een verrekijker en vogelboek zijn handig om mee te nemen.
De excursie wordt begeleid door de beheerder van het gebied Leo Linnartz. Over vrijwel alles wat daar leeft en groeit, kan hij heel boeiend vertellen. Hopelijk laten ook de Schotse Hooglanders die het gebied begrazen zich zien. Om meer kans te maken dat er veel dieren gespot worden, worden alle deelnemers opgeroepen om kleding in niet al te opvallende kleuren te dragen.

Deelname aan de excursie is gratis, maar men moet zich wel van tevoren aanmelden. Dat kan bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek of telefonisch via: 010 5931931. De excursie op de Landtong van Rozenburg op zaterdag 7 juni duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers kunnen zich om 9.45 verzamelen op de parkeerplaats van het EIC, Noordzeeweg 6 in Rozenburg. Alleen bij zeer slechte weersomstandigheden gaat de excursie niet door.