FLEVOLANDS BUREAU V. TOERISME
http://www.vvvflevoland.nl

Kalender Flevoland juni 2003: Waterevenementen domineren

2 juni 2003

In de maand juni vinden in Flevoland, dat door het IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren wordt omringd, veel water gerelateerde evenementen plaats. Water in combinatie met sport, scheepvaart, strand, muziek en traditie. Almere organiseert het Beachweekend en het NK Surfen. In Lelystad varen skûtsjes om de hoofdprijs tijdens de Bataviarace. Op het Hydron Waterfestival in de nieuwe Bataviahaven is dit jaar de Nationale Sloepenshow de publiekstrekker. Op het strand in Zeewolde vindt het 2e Strandpop plaats en in de Urker haven floreren Urkermannen en -vrouwen in klederdracht tijdens de traditionele Urkerdag.

Nederlands Kampioenschap Surfen 7 t/m 9 juni
In het Pinksterweekeinde doet de Nissan Funsporttour Almere aan tijdens het Nederlands Kampioenschap Surfen. Op het surfstrand van Almere-Haven zal de Nederlandse windsurftop strijden voor de NK titels in verschillende disciplines. Toppers als Remko de Weerd en Nikaj Droop zullen het opnemen onder andere tegen coming men Johan Spelt en Kevin Mevissen. Het Nederlands Kampioenschap Surfen is gratis te bezoeken op zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag en maandag vanaf 11.00 uur. Meer informatie op www.nissanfunsporttour.nl.

Urkerdag 7 juni
De Urkerdag is een dag voor en door Urkers. Een dag waarop aandacht wordt geschonken aan traditie, cultuur en geschiedenis van Urk. In beginsel bedoeld om de Urkerdracht te promoten, maar langzamerhand is deze dag uitgegroeid tot een gebeurtenis op zich met een markt, een veilingspel, Urker specialiteiten als pooienroken, dikkoek bakken en schommeldrok drinken. Het Urkerdagconcert is een waardige afsluiting van de dag. De activiteiten waarvan de meeste kosteloos zijn bij te wonen, starten om 10.00 uur. Meer informatie op www.urkerdag.nl.

Defqon 1 Festival 14 juni
Het veelbelovende muziekfestival Defqon 1 Festival wordt voor het allereerst georganiseerd op het Almeerderstrand. Het volgens de organisatie Q-dance stevige festival bevat optredens van meer dan 45 bekende nationale en internationale DJs en live acts. Op het Almeerderstrand staan vier tenten, een Techno tent, een stevige Trance tent, een Classics/Hardcore Tent en een vernieuwende Hardstyle Tent. Op het openluchtpodium komt alles bij elkaar in een spetterend feest. Het feest duurt van 11.00 tot 23.00 uur en kaarten kosten 40,- euro (excl. administratiekosten). Voor meer informatie 020-4877300 of kijk op www.q-dance.nl

Nationale Oldtimerdag 15 juni
Lelystad staat tijdens de Nationale Oldtimerdag vol met unieke oldtimers. Na 18 eerdere edities van de Nationale Oldtimerdag is de collectie uitgegroeid tot een rijk geschakeerde verzameling oldtimers, waarvan sommige zo uniek dat er maar één exemplaar van in Europa is. De Nationale Oldtimerdag is voor iedereen gratis te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in het stadscentrum van Lelystad. Meer informatie op www.oldtimerdaglelystad.nl.

Jetski weekend 20 & 21 juni
Jet skiërs uit Nederland, België en Duitsland houden wedstrijden en geven demonstraties bij het Erkemederstrand in Zeewolde. Iedereen kan gratis komen kijken naar spektakel op het water op zaterdag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur. Meer informatie op www.jetskiclub.nl

Sunsation 21 juni
Het magische moment van de eerste zomerzon wordt jaarlijks gevierd tijdens Sunsation, hèt poëziefestival van Flevoland. Sunsation 2003 begint al om 5.00 uur in Lelystad. In een vizier dat is uitgespaard in de aarden wal bij het landschapskunstwerk Observatorium in Lelystad kan iedereen de zonsopgang aanschouwen en genieten van optredens door verschillende poëten, muzikanten, dansers en kunstenaars. Dit jaar is gekozen voor het thema Verwarring. Tijdens Sunsation is het even tijd voor rust en bezinning in deze warrige tijden. Entree is kosteloos. Meer informatie op
www.sunsation-festival.nl of via 020 -521 03 90.

Beachweekend 26 t/m 30 juni
Midden in de stad Almere, op de Grote Markt, vormt een dikke laag zand een nieuw Almeerderstrand. Tijdens het Beachweekend van Almere draait alles om Beach Soccer en Beach Volleybal. Het evenement is alle dagen gratis toegankelijk. Meer informatie 036 5485048.

Strandpop 28 juni
Het strandfeest Strandpop 2003 brengt op 28 juni in navolging van het succes vorig jaar een spetterend muziekprogramma. Stichting Strandpop organiseert het evenement en als de weergoden meewerken, staat niets Strandpop 2003 nog in de weg. Strandpop vindt plaats op het Zeewolder Strand en de entree is gratis. Meer informatie op www.25plus.nl.

De Flevoland Batavia race 28 juni
De Flevoland Batavia race is een zeilwedstrijd met skûtsjes op het IJselmeer Vanaf de Enkhuizerdijk zijn de schepen goed te zien. Rond 13.00 uur start men vanaf Jachthaven Flevo Marina, Houtribdijk, Lelystad. Om 17.00 uur keren de schepen terug in Flevo Marina. Meer informatie via 0320-236239.

Nederlands kampioenschappen Beach Handball 28 & 29 juni
Het Houtribstrand bij Marina haven bij Lelystad vormt voor de derde keer in Lelystad toneel voor het NK Beach Handball georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Een groeiend evenement waar 36 teams strijden om de begeerde titel. Gratis te bezoeken van 9.30 tot 16.30 uur. Meer informatie via 0320 - 261077.

Hydron Waterfestival 28 & 29 juni
De haven van Lelystad is het decor voor het Hydron Waterfestival. Het terrein vanaf de Bataviahaven en de Bataviawerf tot aan het Nieuw Polderlandmuseum staat geheel in het teken van water, watersport en scheepvaart. Eén van de belangrijkste publiekstrekkers van het nautisch festival is de Nationale Sloepenshow. Op het festival zijn meer dan 40 verschillende sloepen van binnen en buiten te bewonderen. Het evenement start zaterdag om 10.00 uur met onder andere de Sloepenshow en om 12.00 uur het Flevoland Zeeliederen Festival. Met spetterend vuurwerk eindigt de dag pas rond middernacht. Op zondag starten om 10.00 uur de zeilwedstrijden en om 12.00 uur de Bungy Roei wedstrijden. Meer informatie en het volledige programma op www.waterfestival.nl.

Voor meer informatie over deze evenementen een volledige kalender zie www.vvvflevoland.nl