Politie Zeeland


O-3885-2003 DADER GEWAPENDE OVERVAL KRABBENDIJKE AANGEHOUDEN

De politie heeft zaterdag omstreeks 18.00 uur een man aangehouden vanwege een gewapende overval op de Aldi-winkel aan de Dorpsstraat in Krabbendijke.

De man is omstreeks 17.55 uur de winkel binnengegaan. Hij heeft het winkelpersoneel bedreigd met een vuistvuurwapen. Vervolgens heeft hij de winkel aan de achterzijde verlaten en is te voet weggevlucht. De politie was toen al met enkele eenheden ter plaatse.
Hij heeft enkele keren vergeefs geprobeerd een auto mee te nemen. Bij een van deze pogingen raakte een 60-jarige man uit de Roosendaal licht gewond aan zijn hoofd omdat hij de sleutels van zijn auto niet wilde afgeven. Deze man kreeg in de Johan Frisostraat namelijk een klap met het vuistvuurwapen.
Eén keer wist hij een personenauto te bemachtigen waar hij mee vluchtte. Tijdens een korte achtervolging door de politie vloog de man op de Noordweg met deze auto uit de bocht en belandde op een paal. Vervolgens probeerde de overvaller in de Poststraat een voertuig te stelen. Dit ging gepaard met een korte gijzeling van een 21-jarige vrouw uit Krabbendijke. Terwijl deze vrouw vluchtte, wilde de man ervandoor gaan in een politieauto. Omdat in deze auto geen sleutels aanwezig waren, kon de politie de man aanhouden.
De dader is een 44-jarige man, zonder vaste woon of verblijf plaats. Hij is op 20 april 2003 niet teruggekeerd van proefverlof in een TBS-kliniek in Rhoon.
De man wordt ook verdacht van de eerdere overval op 9 mei jl. op dezelfde Aldi-winkel in Krabbendijke.
Het wapen en de buit van de overval van vandaag zijn aangetroffen.