Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-06-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 08.50 uur

Overlastgevende jeugd aangehouden

VLEUTEN Zaterdagmiddag rond 18.00 uur controleerden politiemensen op overlast aan de Hindersteinlaan. Hier was kort daarvoor een groep jongeren weggestuurd en gewaarschuwd dat als zij weer aangetroffen zouden worden een proces-verbaal zouden krijgen. Bij de controle waren drie jongeren wederom aanwezig. De agenten vroegen hen op te staan en te vertrekken. Daar voldeden zij niet aan en bleven demonstratief zitten. Hierop werd een van hen, een 14-jarige jongen uit Harmelen, aangehouden. Zijn vriendje, een 17-jarige jongen uit Vleuten bemoeide zich met de aanhouding en werd eveneens aangehouden. De derde jongen, 16 jaar uit Vleuten, was ondertussen weggerend. Hij kwam zich later aan het bureau in Vleuten melden. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Botsing auto en brommer

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 14.55 uur ontstond er een aanrijding tussen een automobilist en een bromfietser.

Toen de politie bij de aanrijding kwam trof zij de bestuurder van de brommer, een 25-jarige man uit Utrecht, aan op het wegdek. Hij was aanspreekbaar, maar is met verschillende schaafwonden en kneuzingen overgebracht naar het Diakonessenziekenhuis. Een 28-jarige Utrechter gaf aan dat hij de bestuurder was van de auto, echter uit getuigenverklaringen bleek dat de bestuurder ervandoor zou zijn gegaan. Hierop is de Utrechter aangehouden voor begunstiging en overgebracht naar het politiebureau. De politie ontbood de broer van de Utrechter, een 24-jarige man uit Utrecht, aan het bureau. Hij bleek bestuurder te zijn geweest, maar was na de aanrijding in paniek weg gegaan. Vermoedelijk gaf hij op de Marshalllaan geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bromfietser. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tegen zijn broer kan strafrechterlijk niets ondernomen worden aangezien hij een familielid in bescherming nam en dit bij wet beschermd wordt.

Straatroof

UTRECHT Op de Kanaalstraat werd vrijdagmiddag omstreeks 12.30 uur een 75-jarige vrouw uit Utrecht van haar tas beroofd. Een passant pakte de dader nog vast, maar werd door omstanders ontzet. De politie heeft met de getuige nog in de omgeving gezocht naar de mogelijke dader, maar is helaas niet meer aangetroffen. Signalement van de verdachte: man tussen de 25 en 30 jaar oud, tussen 1.70 en 1.75 meter lang, lichtgetinte huid, ongeschoren, droeg een spijkerbroek met zwart overhemd. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met het Jeugdteam, via 0900-8844.

Van fietsje beroofd

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 18.50 uur kreeg de politie de melding dat een 9-jarige jongetje uit Utrecht van zijn fietsje beroofd werd. Hij had de fiets net twee uur eerder gekregen. Een groepje van 6 jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar pakten bij de zandbak aan de Akkrumerraklaan het fietsje af. Toen het jongetje dit aan zijn vader vertelde, is deze meteen in de omgeving gaan zoeken, maar trof de groep niet meer aan. De politie trof in de omgeving even later iemand op het omschreven fietsje aan. Deze jongen sprong van de fiets en ging er als een haas vandoor. Hij was niet meer te achterhalen. Het fietsje werd aan het jongetje terug gegeven.

Reiziger beroofd
UTRECHT Zondagmorgen rond 03.30 uur werd een 55-jarige man uit Duitsland in de Stationshal van zijn geld (enkele tientallen euros), gouden ketting, treinkaart en paspoort beroofd. De man had zijn trein naar Hannover gemist en wachtte op de volgende, toen een vrouw op hem afkwam. Zij bedreigde hem plotseling met een mes terwijl een man hem beroofde van zijn portemonnaie en kettingen. De Duitser riep onmiddellijk de politie erbij die het signalement meteen doorgaf. Kort daarop werden twee verdachten, een 23-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden uit Utrecht, aangehouden. Zij werden door de Duitser herkend en zijn aangehouden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.