Politie Zaanstreek-waterland




Zaanstreek-Waterland
Kabinet Korpsleiding
Sectie communicatie


Postbus 400

1544 ZG Zaandijk
Martin Eijben
Telefoon (075) 6271220
Fax (075) 6271280
Nr. 21/2003


Zaandijk, 7 juni 2003

POLITIEMAN GEWOND TIJDENS LUILAKNACHT

Een 34-jarige hoofdagent van het wijkteam Landsmeer/Oostzaan liep tijdens de Luilaknacht brandwonden op, toen hij een stapel kranten wilde uittrappen. Onder de stapel lag een fles wasbenzine die op een gegeven moment explodeerde. De ca. 3 meter hoge steekvlam zette de politieman volledig in brand.

Een 15-jarige jongen uit Landsmeer werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij verklaarde met de wasbenzine een brandje te hebben gesticht en de fles heeft laten vallen toen hij een auto hoorde naderen. Een aantal politiemensen heeft vervolgens getracht het vuurtje (dat woedde in een abri) te doven, met genoemd gevolg.

De agent heeft zich op de grond geworpen en met behulp van zijn collega's van het wijkteam is het vuur gedoofd. In het wijkbureau is hij onder de douche gezet en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ZMC De Heel en later naar het brandwondencentrum te Beverwijk. Daar werden brandwonden aan armen, handen, nek en gezicht vastgesteld. Verwacht wordt dat de verwondingen geheel zullen genezen.

De aangehouden verdachte maakte deel uit van een groepje dat de gehele nacht voor overlast zorgde in Landsmeer. Zo werden zij met geweld (wapenstok) verwijderd van de kruising van de Dorpsstraat / Bm. Postweg.

De verdachte is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

---- --