Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-06-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.15 u) Zondag, 8 juni 2003

District Heerlen

Nuth; met omleidingsborden op pad
Afgelopen zaterdag op zondagnacht omstreeks 03.15 uur zag de politie op de Naanhofsweg in Nuth een auto rijden waarvan aan de achterzijde van de auto een grote, afgedekte lading uitstak. De politie ging over tot een nadere controle waarbij bleek dat de lading van de auto bestond uit twee grote geelkleurige verkeersborden, zogenaamde retro-reflecterende omleidingsborden van Rijkswaterstaat. De omleidingsborden hebben een afmeting van zon 1 meter bij twee meter waarop omleiding is vermeld. De automobilist, een 28-jarige man uit Kerkrade bekende meteen de verkeersborden even tevoren te hebben gestolen op de Naanhofsweg en Kathagen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De grote omleidingsborden werden in beslag genomen en zullen worden teruggegeven aan Rijkswaterstaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; ruzie
Afgelopen zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.30 uur was er een ruzie tussen een aantal personen op de Rumpenerstraat in Brunssum. Daarbij zou een 17-jarige jongen uit Heerlen met een bierglas zijn geslagen tengevolge waarvan het slachtoffer gewond raakte aan een oor. Onder de groep jongeren was tumult ontstaan waardoor de politie op een gegeven moment pepperspray moest inzetten teneinde de gemoederen te bedaren, de jongeren te verwijderen teneinde het werk te kunnen doen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Atriumziekenhuis alwaar zijn verwonding aan diens oor moest worden gehecht, waarna hij weer huiswaarts kon. De politie heeft op de Rumpenerstraat een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden die wordt verdacht van deze mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zaterdagavond op het Dr.Martin Luther Kingplein in Hoensbroek van een 26-jarige automobilist uit Brunssum bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 1,3 en 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod opgelegd.

Heerlen; verkeerscontrole
Bij verkeerscontrole afgelopen zaterdag op de Beersdalweg en op de N281 in Heerlen bekeurde de politie totaal 15 voertuigbestuurders. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, snelheidsovertredingen tot het niet (bij zich) hebben van de vereiste voertuigpapieren.

Voerendaal; groot aantal snelheidsovertreders
Bij snelheidscontroles afgelopen zaterdag op de autosnelweg A-79 in Voerendaal betrapte de politie (het Verkeershandhavingsteam) totaal 677 voertuigbestuurders die terplaatse op de autosnelweg geldende maximumsnelheid overtraden. Alle 677 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 196 km p/u.

Nuth/Klimmen; verkeerscontroles
Bij snelheidscontroles afgelopen zaterdag op de autosnelweg A-76 ter hoogte van Nuth en op de Valkenburgerweg in Nuth, betrapte de politie (het Verkeershandhavingsteam) totaal 541 voertuigbestuurders die er de terplaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Bij een verkeerscontrole zaterdag op de Klimmenderstraat in Klimmen werden totaal 16 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het rode verkeerslicht tot het niet dragen van de autogordel.