Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-06-2003
1e persbericht van zondag 8 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man mishandelt en bedreigt ex-vrouw en dochter Een man van 48 jaar uit Geleen is zondagochtend rond 00.30 uur aangehouden in een woning in Eindhoven-Gestel. Hij zou kort daarvoor zijn 43-jarige ex-vrouw en zijn 15-jarige dochter, die in dat huis wonen, hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd. Ook zou hij een bord naar het hoofd van de vrouw hebben gegooid. De man was zaterdagochtend en zaterdagavond ook al in de woning geweest. Daarbij had hij zijn ex-vrouw ook al geslagen en bedreigd. Hij is zondagochtend meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Vrouw steekt ex-vriend met mes
Een vrouw van 55 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 18.15 uur aangehouden. Ze zou kort daarvoor bij busstation Neckerspoel haar 27-jarige ex-vriend uit Eindhoven met een mes in zijn buik hebben gestoken. Hij liep daarbij een klein sneetje op. De vrouw was jaloers omdat de man bij een andere vrouw zat. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse en kon de vrouw meenemen naar het bureau. Ze zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na steekpartij
Op de Sporkenhoutstraat is zondagochtend een man van 33 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou bij een vechtpartij een Eindhovenaar van 18 jaar met een mes in diens arm hebben gestoken. Dat gebeurde tijdens een feestje in de buurt. De aanleiding is nog onbekend. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijzen kwijt
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier automobilisten aangehouden omdat ze dronken achter het stuur van een auto zaten. Ze hebben allemaal hun rijbewijs moeten inleveren. Een automobilist van 31 jaar uit Eindhoven werd rond 23.45 uur aangehouden op de Beukenlaan. Dat gebeurde nadat agenten de man met hoge snelheid een andere wagen zagen inhalen. Hij blies een alcoholpromillage van bijna
1,65. Een man van 43 uit het Belgische Achel werd zondagochtend rond
1.00 uur aangehouden op de Tarwelaan. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,60. Op de Botenlaan werd rond 1.30 uur een Eindhovenaar van 34 jaar aangehouden. Zijn alcoholpromillage bedroeg ruim 1,60. En een man van 31 jaar uit Eindhoven werd zondagochtend rond 1.45 uur op de Leenderweg aangehouden. Hij blies een alcoholpromillage van ruim
1,90.


Best: Varkens komen om bij brand
Zaterdagmiddag rond 15.45 uur is brand uitgebroken in een varkensstal aan de Oude Baan. De ongeveer 1200 varkens die in de stal waren, zijn daarbij door verstikking omgekomen. Omdat er in de stal asbest zat dat bij de brand vrijkwam, is een gebied met een straal van anderhalve kilometer om de boerderij tijdelijk afgesloten geweest. Omwonenden moesten ramen en deuren dichthouden. De oorzaak van de brand is vermoedelijk oververhitting van het ventilatiesysteem, dat daardoor in brand is gevlogen.

Nuenen: Tegen boom gereden
Een man van 54 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Toen hij rond 18.15 uur met zijn auto over de Langhei reed, kwamen de rechter wielen van de wagen in de berm terecht. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Gemert: Dronken bromfietser
Een man van 21 jaar uit Helmond is zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden omdat hij dronken een brommer bestuurde. Hij werd betrapt op de Oost Om. Zijn alcoholpromillage bleek bijna 1,35 te zijn. Hij moest daarom zijn rijbewijs inleveren, maar dat bleek vorig jaar al ingenomen te zijn. De brommer had geen geldig verzekeringsplaatje.

Handel: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Boskant is een geldbedrag van ongeveer 400 euro weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Een raam aan de achterkant werd geforceerd, waarna de woning werd doorzocht.

Reusel: Vrouw geslagen met glas
Een man van 41 jaar uit Polen is zondagochtend rond 2.30 uur op de Wilhelminalaan aangehouden. Hij had kort daarvoor een medewerkster van de zaak met een glas geslagen. De 25-jarige vrouw uit Reusel vond dat de man voldoende had gedronken, en weigerde hem nog langer bier te geven. Toen ze hem een glas water gaf, sloeg hij haar met dat glas tegen haar gezicht. Ze raakte daardoor lichtgewond. Een portier van de zaak heeft de man vervolgens naar buiten gewerkt, waar de politie hem arresteerde. De Pool is ingesloten.

Asten: Man mishandelt vrouw
Zondagochtend rond 1.45 uur is een man van 36 jaar uit Asten in zijn woning aangehouden omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld. De twee hadden relatieproblemen. De man heeft de 19-jarige vrouw uit Best aan haar haren getrokken en haar met zijn vuist enkele malen op haar gezicht geslagen. Daardoor liep ze een bloedneus op. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Asten: Dronken tegen paal
Op de Kluisstraat is zondagochtend rond 3.45 uur een man van 31 jaar uit Wijchen aangehouden. Hij zou kort daarvoor op die straat met zijn auto tegen een paaltje zijn gereden. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van ruim 1,55 bleek te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Middelbeers: Gebroken been
Een vrouw van 18 jaar uit Middelbeers heeft zaterdagavond bij een botsing een been gebroken. Ze reed rond 20.15 uur op de Westelbeersedijk en haalde daar een groepje fietsers in. Daarbij raakte ze één van de fietsers en kwam op de grond terecht. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Verder raakte niemand gewond.

Valkenswaard: Bromfietser gewond
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur is een man van 26 jaar uit Luyksgestel gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed op een brommer over het fietspad van de Nieuwe Waalreseweg. Hij kreeg daar geen voorrang van een afslaande auto die een inrit inreed. Die werd bestuurd door een vrouw van 26 jaar uit het Belgische Lommel. De brommer raakte de wagen daardoor aan de zijkant. De bestuurder kwam op de grond terecht. Hij is met een hersenschudding, een bekkenfractuur en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw liep geen letsel op.

Veldhoven: Man slaat ex-vriendin gebroken arm
Zondagochtend is op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een man van 32 jaar uit Veldhoven aangehouden. Hij zou rond 4.30 uur zijn ex-vriendin met een paal hebben geslagen, waardoor ze een gebroken onderarm opliep. De 28-jarige vrouw uit Veldhoven was samen met haar nieuwe vriend naar haar tijdelijke woning aan de Witvenseweg gegaan. Daar stond de verdachte hen op te wachten, waarna hij met de paal op de vrouw insloeg. Daarna ging hij er vandoor. De vrouw is met haar vriend naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte meldde zich rond 6.45 uur bij het politiebureau in Eindhoven om aangifte te doen van mishandeling. Daar is hij aangehouden en ingesloten.