Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 8 juni 2003

Dagelijkse berichten

Sappemeer: man aangehouden na ruzie over honden Bij zijn woning in Hoogezand heeft de politie zaterdagmiddag een 21-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van twee mannen (22 en 23) uit Sappemeer respectievelijk Zuidbroek. Die lieten gezamenlijk twee honden uit langs de Vosholen in Sappemeer. De honden renden langs de weg en de beide slachtoffers volgden de dieren in hun autos. Tijdens het uitlaten van de honden kwam een andere personenauto langsrijden. De beide honden renden naar de auto toe en liepen om de wagen heen. De bestuurder stopte en stapte uit. Kort daarop gaf hij het 22-jarige slachtoffer een trap in het gezicht door het geopende portierraam van diens auto. De man stapte uit en kreeg direct daarop nog een trap van de verdachte. Toen het andere slachtoffer ook uit zijn auto stapte werd ook hij geslagen door de verdachte. Die reed daarop weg. De beiden slachtoffers gingen naar huis en waarschuwden de politie. Op basis van de kentekengegevens van de auto van de verdachte kon de man later bij zijn woning worden aangehouden. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de verdachte door de honden is gebeten. Het is niet bekend op welk moment dit is gebeurd. De politie onderzoekt de toedracht van het gebeurde. De verdachte is heengezonden. Tegen hem is hangende het onderzoek (nog) geen proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: openlijke geweldpleging
De politie heeft zaterdagnacht aan de Menno van Coehoornsingel in Delfzijl vier jongens in de leeftijd van 19 tot 21 jaar, allen uit Appingedam aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verdachten bevonden zich op een pleintje achter de Kruiskerk. In een fietsenhok vernielden ze een drietal fietsen. De jongens werden meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Lindensteinlaan in Leek zijn zaterdagnacht een 17-jarige fietser uit Leek en een 18-jarige bromfietser uit Tolbert gewond geraakt. De fietser stak vanaf de Goldbergsingel het fietspad over, waarover de bromfietser reed, komende uit de richting van het centrum van Leek. De fietser werd in de flank door de bromfietser aangereden en beiden kwamen te vallen. De fietser liep mogelijk hoofdletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietser liep lichte verwondingen aan het gezicht op. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd hij meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.67 promille vastgesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de bromfietser heengezonden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Startenhuizen: bromfietser gewond
Een 21-jarige bromfietser uit Eppenhuizen is zaterdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Wilkemaweg in Startenhuizen. Door nog onbekende oorzaak reed de man in een bocht rechtdoor en belandde in een sloot. Met behulp van een voorbijganger wist de man uit de sloot te komen en ook zijn brommer er uit te halen. Hij bleek echter gewond te zijn geraakt aan een schouder en moest alsnog naar een ziekenhuis worden gebracht. De man verkeerde onder invloed van alcohol en sofdrugs. Daarom is hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Zijn bromfiets bleek niet te zijn verzekerd en vertoonde enkele technische gebreken waaronder een niet werkende rem. De brommer wordt nader onderzocht. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Winsum: asielzoeker aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan Lombok in Winsum heeft de politie zaterdagavond een 18-jarige bewoner van het AZC aangehouden. De man bleek ongeoorloofd in de woonruimte van een medebewoner (22) te zijn geweest. De medebewoner miste daarna een bankpas, geld en een identiteitsbewijs. De verdachte werd later in de toegangsruimte van het AZC aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man is ingesloten. De vermiste spullen werden vooralsnog niet bij hem aangetroffen. Nader onderzoek volgt.

Delfzijl: belediging
Wegens belediging van een politieman heeft de politie zaterdagnacht in de Waterstraat in Delfzijl een 25-jarige man uit Woldendorp aangehouden. De man zag dat de agent twee mensen bekeurde voor plassen op straat. Kennelijk was dit voor de man aanleiding de bekeurende agent uit te schelden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Zevenhuizen: bromfietser onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht aan het Hoofddiep in Zevenhuizen een 18-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op omdat hij geen helm droeg. Hij kreeg daarvoor een bekeuring. Politiemensen constateerde ook dat de man gedronken had en namen hem mee voor een ademtest. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.57 promille gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Zijn bromfiets bleek niet te zijn verzekerd en tevens enige technische gebreken te vertonen. Ook daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De brommer wordt nog nader onderzocht.

Leek: man vernielt ruit
Wegens het vernielen van een ruit van een woning aan het Carelsveld in Leek heeft de politie zaterdagmorgen een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. De man drong de woning, bewoond door een 44-jarige vrouw, binnen omdat hij op zoek was naar zijn echtgenote. Hij veronderstelde dat die in de woning aan Carelsveld zou zijn. Bij zijn zoektocht bedreigde hij ook de bewoonster van het pand. Omwonenden reageerden agressief en toen de man in de buurt van de woning opdook gingen buurtbewoners hem te lijf. Inmiddels aanwezige agenten probeerden dat te voorkomen. Ze hielden de verdachte aan maar konden niet voorkomen dat hij een klap van een omstander kreeg. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man aangehouden
Aan de Mudaheerd in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 20-jarige man aangehouden wegens mishandeling. De man kreeg onenigheid met een kennis uit de buurt over een geldkwestie. De mannen gingen elkaar te lijf waarbij de verdachte zijn opponent (18) met een metalen voorwerp in het gezicht sloeg. Het slachtoffer liep een wond aan zijn gezicht op en is door ambulancepersoneel behandeld. De verdachte werd door de politie in de buurt van de woning van het slachtoffer en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden bij burenruzie
In de Moesstraat in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was met een aantal kennissen betrokken bij een burenruzie. Over en weer werd daarbij gescholden en gedreigd met geweld. De verdachte haalde op een gegeven moment een pistool tevoorschijn en liet die dreigend aan de buren zien. Gewaarschuwde politiemensen hielden de verdachte aan en namen hem mee. Het pistool bleek een plastic speelgoedpistool te zijn en was tevens kapot. De man deed afstand van het speelgoed ding en is na het afleggen van een verklaring heengezonden.

Groningen: man aangehouden na ruzie met vriendin In een woning aan de Radijsstraat in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden na een ruzie met zijn 25-jarige vriendin. Tijdens de ruzie sloeg de man zijn vriendin. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man is na verhoor heengezonden.

Groningen: heling
In de Zwanestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een fiets waarvan het slot was opengebroken. Hij werd door surveillerende politiemensen staande gehouden en verklaarde de fiets voor 7 euro te hebben gekocht op straat. Hij werd aangehouden voor heling en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen.

Groningen: aanhoudingen na wildplassen
De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen drie mannen in de leeftijd van 28 en 32 jaar uit Harkstede, Peizermade en Kielwindeweer aangehouden. De man gooide een afvalcontainer van een café op straat en liepen daarna een steeg in naast dat café waar ze tegen een hek gingen staan plassen. Gewaarschuwde politiemensen troffen twee van de drie mannen plassend aan. Ze kregen een bekeuring voor wildplassen. Eén van de verdachten, een 28-jarige man uit Harkstede wilde niet meewerken en verzette zich tegen zijn aanhouding die daarop volgde. Tegen man moest pepperspray worden gebruikt om hem aan te houden. Hij kreeg hulp van een één van de andere verdachten. Tegen deze man (28) werd ook pepperspray gebruikt om zijn verzet te breken. De derde verdacht kon eenvoudiger worden aangehouden. Dreiging met pepperspray was voldoende om zijn verzet te breken. De verdachten zijn meegenomen en ingesloten. Ze worden na verhoor in de loop van zondagmorgen heengezonden.

Groningen: bromfietscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag en avond bromfietscontroles gehouden in de stadswijken Beijum, Lewenborg en Ruischerwaard. Er werden 16 bromfietsen gecontroleerd. Dat leverde 22 overtredingen op. Zes bestuurders kregen een boet voor rijden zonder helm en 4 reden te hard. Verder vielen er boetes voor onverzekerd rijden, rijden zonder bromfietscertificaat, rijden door rood licht, technische gebreken en het opgeven van een valse naam.

Groningen: aanhouding na ruzie
De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige man uit Groningen aangehouden in zijn woning aan de Mauritsstraat in Groningen. De man kreeg door nog onbekende oorzaak ruzie met een medebewoner. Er ontstond een handgemeen tussen beide waarbij de verdachte zijn opponent (20) probeerde te wurgen. Door tussenkomst van een kennis konden beide ruziënde mannen worden gescheiden. De verdachte is door de politie meegenomen. De man is ingesloten. Nader onderzoek volgt.

Groningen: huisvredebreuk
Een 35-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag aangehouden door de politie aangehouden in een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen. De man mag wegens het plegen van diefstal tot juni volgend jaar niet in de zaak komen maar was er toch. Hij werd door beveiligers opgemerkt en overgedragen aan de politie. De man werd meegenomen en na verhoor met een proces-verbaal voor huisvredebreuk heengezonden.

Groningen: man rijdt met ontzegging
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een bromfiets en bij een controle bleek dat de man de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen tot eind januari volgend jaar is ontzegd wegens rijden onder invloed. De wegenverkeerswet verstaat daaronder ook bromfietsen. De man werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal. Hij is na verhoor heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)