Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten 08 juni 2003 Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Aanhoudingen voor straatroof
ALMERE De politie heeft drie Almeerse jongens van 15, 15 en 17 jaar aangehouden voor straatroof. Ze worden ervan verdacht zaterdagavond op het Spoorbaanpad een 15-jarige Almeerder te hebben beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer werd bedreigd en beschoten met een balletjespistool. Hij liep hierbij een verwonding op in de nek. De politie hield direct een zoekactie in de buurt en kon het drietal op het Geuzenpad aanhouden. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Het balletjespistool is in beslag genomen.

Winkeldiefstal met geweld
LELYSTAD Een 28-jarigeRotterdammer is zaterdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Medewerkers van een supermarkt aan de Kamp zagen dat hij goederen had gestolen en spraken hem hierop aan. De man reageerde zeer agressief, uitte bedreigingen en beet een van de medewerkers in zijn arm. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Overlast Staversekade
URK Een grote groep van zon 30 tot 40 personen zorgde zaterdagavond op de Staversekade voor overlast. De politie heeft de groep van de kade verwijderd en een paar bekeuringen uitgeschreven voor drinken op de openbare weg en zonder helm op een scooter rijden. Een toerist (woonplaats en leeftijd onbekend) probeerde de politie te provoceren. Hij is aangehouden voor openbaar dronkenschap en drinken op de openbare weg. Omdat hij zich verzette tegen aanhouding is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Niet voldoen aan vordering
EMMELOORD Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht op de Lange Nering twee scooterrijders rijden. Toen ze een bekeuring wilden uitschrijven, weigerde de 27-jarige Emmeloorder tot drie maal toe zijn naam te geven. Hierop is hij aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is met twee bekeuringen weer heengezonden.

Aanhouding verdenking drugshandel
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht in een uitgaansgelegenheid een 22-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van handel in xtc-pillen. Bij fouillering bleek hij een pil bij zich te hebben. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding mishandeling
ZEEWOLDE De politie heeft zaterdagmiddag een 49-jarige man uit Zeewolde aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht met zijn auto bijna de wandelende 41-jarige plaatsgenoot geraakt te hebben. Toen de 41-jarige hierover een opmerking maakte, stapte de automobilist uit en gaf de 41-jarige onder meer een klap in het gezicht. De verdachte is aangehouden en na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Gevallen
ZEEWOLDE Een 45-jarige Zeewoldenaar is zaterdagnacht gewond geraakt. Hij had, onder invloed van alcohol, een muurtje op het Flevoplein over het hoofd gezien en kwam ten val. Hij liep verwondingen op in zijn gezicht. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Aanhouding vernieling
ZEEWOLDE De politie heeft zaterdagnacht op de Woldlaan drie Zeewoldse jongens van 18, 20 en 22 jaar aangehouden voor vernieling. Een politieagent die na zijn dienst naar huis ging, zag dat de jongens een fiets vernielden en met een winkelwagentje liepen. Het drietal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding bedreiging met mes
ALMERE De politie heeft zondagochtend een 25-jarige Almeerder aangehouden voor bedreiging. Hij wordt ervan verdacht bij een ruzie op de Koopmanstraat een 18-jarige Almeerder met een mes bedreigd te hebben. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
EMMELOORD De politie heeft zaterdagnacht op de Berkhoutlaan een 18-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat zijn autoverlichting niet in orde was. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij net iets meer had gedronken dan toegestaan. Hij is met een rijverbod van een uur weer heengezonden.
DRONTEN Een 25-jarige automobilist uit Zeist is zondagmorgen vroeg aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Buurtbewoners hadden hem in zijn auto zien zitten, met draaiende motor en de voet op het gas. Ze vertrouwden het niet en belden de politie. De man maakte een zeer verwarde indruk en is overgebracht naar het politiebureau. De politie vermoedt dat hij onder invloed verkeerde van drugs en heeft een bloedproef laten afnemen. De auto is afgesleept. LELYSTAD Surveillerende agenten hebben zaterdagnacht op de Stationsweg een 24-jarige Lelystedeling aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de agenten opgevallen omdat hij met hoge snelheid over de Neringweg reed. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim een promille. Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden.
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op het Stationsplein een 22-jarige bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek een promillage te hebben van 1,6. Met een rijverbod van acht uur is hij weer heengezonden.
ALMERE Een 21-jarige automobilist uit Almere is zaterdagnacht bij de Landdrostdreef aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een eerste blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Zijn twee medepassagiers (een 21-jarige Almeerse en een 31-jarige Almeerder) wilden de aanhouding belemmeren en zijn ook aangehouden. De bestuurder bleek een promillage te hebben van 0,9. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanrijding tussen auto en bromfiets
ALMERE Een 17-jarige bromfietser uit Almere is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Toccatastraat. Volgens getuigen reed hij midden op de weg toen er een auto uit tegenovergesteld richting kwam. Een botsing was het gevolg. De jongen liep letsel op aan zijn gezicht en hals. Hij droeg geen helm. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Paard raakt beklemd in trailer
LELYSTAD Een paard is zaterdagmiddag op de Larserweg beklemd geraakt in een trailer. Een 39-jarige automobiliste uit Lelystad voelde opeens dat de trailer heen en weer schudde. Het paard is kennelijk ergens van geschrokken en heeft geprobeerd over het tussenschot heen te springen. Hulpvaardige passanten hebben geholpen het tussenschot los te halen, waardoor het paard weer gewoon kon staan. Een dierenarts heeft het paard verdoofd waardoor de Lelystadse rustig naar huis kon rijden. De politie en brandweer hebben assistentie verleend.

Brand
DRONTEN De brandweer heeft zaterdagnacht uit moeten rukken naar De Fazant. Daar stond een schuurtje bij de volkstuinen in brand. Het vuur was snel gedoofd. Het is nog niet bekend of het hier gaat om brandstichting.