Korps: Limburg-Zuid, 8-06-2003
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.30 u) Zondag, 8 juni 2003

District Kerkrade

Landgraaf; pinkpop 2003

De politie spreekt, tot nu toe (zondagmiddag 8 juni), van een rustige Pinkpop 2003 met weinig problemen. Er waren toch enkele incidenten waarbij de politie in actie moest komen.

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht werd op de Einsteinstraat in Landgraaf een 17-jarige jongen uit Landgraaf aangehouden op verdenking van vernieling. Een man uit Brunssum deed bij de politie aangifte van dit feit dat de verdachte een buitenspiegel van een geparkeerde auto had vernield. De verdachte verzette zich tegen diens aanhouding waarbij hij ook naar een van de agenten sloeg (kon dit ontwijken) en uitte beledigingen in de richting van de politie-agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft diezelfde vrijdag op zaterdagnacht twee jongemannen (17/21) uit Heerlen en Landgraaf en twee meisjes (16/17) uit Kerkrade aangehouden. Die worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in de omgeving van het pinkpopterrein (Amperestraat). Bleek dat er een ruzie tussen een aantal jongeren was geweest waarbij ook was geslagen. De vier verdachten van de openlijke geweldpleging werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.
Een 35-jarige man uit Landgraaf werd zaterdag op zondagnacht op de Einsteinstraat aangehouden (waartegen hij zich overigens verzette) toen hij zonder enige aanleiding beledigingen uitte in de richting van politie-agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Een 24-jarige man uit Kuurne (B) werd aangehouden op verdenking van diefstal van een reclamedoek van een van de podia. Er werden twee mannen (24/35) uit Brunssum en Heerlen aangehouden op verdenking van poging diefstal van een geparkeerde auto bij de Baanstraat/Marchalstraat. Beide verdachten die zich vermoedelijk door de politie betrapt wisten, renden er vandoor maar konden uiteindelijk in de kraag worden gevat. Zij zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Verder is er op dit moment sprake van enkele diefstallen uit tenten die vandaag, zondag bij de politiepost zijn gemeld.

Landgraaf; aanrijding
Op de Honigmannstraat in Landgraaf vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats. Een 23-jarige automobilist uit Landgraaf kwam met zijn auto in botsing met een andere auto (met totaal vier inzittenden), bestuurd door een 58-jarige man uit Landgraaf. Een aantal inzittenden raakten gewond (waarvan een een gebroken pols/onderarm) en werden overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie die een nader onderzoek instelt terzake de precieze oorzaak / toedracht van de aanrijding heeft van de 23-jarige automobilist uit Landgraaf het rijbewijs ingevorderd.

Simpelveld; aanrijding
Twee bromfietsbestuurders waren afgelopen zaterdagavond omstreeks 22.45 uur op de Nijswillerberg in Simpelveld met mekaar in botsing gekomen. Een bromfietsbestuurster, een 16-jarige meisje uit Bocholtz werd met een gebroken pols en een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen en de andere bromfietsbestuurder, een 40-jarige man uit Heerlen werd per ambulance met een gebroken knie en eveneens een hersenschudding ook naar het Heerlense ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Vaals; brand
Afgelopen zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Randweg in Vaals. Bleek dat op een recreatie/vakantiecomplex een vakantiewoning in brand stond. De bewoners die onraad bespeurden ontdekten dat terrasmeubilair aan de achterkant bij de woning in brand stond. Men probeerde dit nog te blussen echter de brand bleek al te zijn overgeslagen op de woning (dak). De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is onbekend en de politie stelt daarnaar een nader onderzoek in.