Korps: Friesland, plaats: Fryslân 8-06-2003
Politieberichten van 7/6 (13.00 uur) t/m 8/6 (13.00 uur)

Leeuwarden: eenzijdig ongeval met gewonde
Zondag verleende de politie om 04.00 uur assistentie aan de Lekkumerweg. Een fietsster, een 20- jarige inwoonster van Leeuwarden was door onbekende oorzaak ten val gekomen en buiten bewustzijn geraakt. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel ter observatie naar het MCL- zuid gebracht.

Wirdum A32: aanrijding met gewonde
Zaterdag vond om 18.25 uur een aanrijding plaats op de A32 waarbij een automobilist gewond raakte. Het slachtoffer, een 34- jarige Harlinger werd met beenletsel naar het MCL - zuid te Leeuwarden gebracht. De bestuurder reed richting Leewarden en was door onbekende oorzaak in de berm terechtgekomen. De bestuurder voerde een stuurcorrectie uit, verloor de controle over het voertuig en kwam in een sloot tot stilstand. De auto werd afgevoerd door een sleepdienst.

Drachten: auto-inbraak
Op zaterdag werd omstreeks 16.20 uur een inbraak gepleegd in een geparkeerde auto aan de Oosterstraat. Uit de auto werd een radardetector weggenomen. Men kwam binnen door verbreking van een autoruit. Een 38- jarige inwoonster van Wouterswoude deed aangifte.

Heerenveen: fietser gewond na aanrijding
Op zaterdag raakte omstreeks 20.30 uur een 9- jarige fietser gewond tijdens een aanrijding aan de Egelskop. Het slachtoffer, inwoner van Heerenveen, werd met onbekend letsel door buurtbewoners naar de dokterswacht gebracht. Een automobiliste, een 33- jarige inwoonster van Heerenveen, reed richting Jister toen de fietser plotseling de weg opreed. De automobiliste kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser reed tegen de zijkant van de personenauto aan.

Leeuwarden: bezit harddrugs
Op zondag werd om 03.00 uur een man aangehouden aan de Nieuwestad omdat hij in bezit was van harddrugs. De verdachte, een 25- jarige Leeuwarder, was door medewerkers van een horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan politieagenten. Bij de entree van de zaak werd de verdachte door medewerkers gevraagd een fouillering te ondergaan. Voor de fouillering overhandigde de verdachte zijn toegangskaart waarbij een plastic zakje met 29 bolletjes harddrugs op de grond viel. Hierop werd de man aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Zaterdag werd om 13.00 uur een verdachte aangehouden aan het Zaailand terzake winkeldiefstal. De verdachte, een 35- jarige Leeuwarder, had meerdere winkels bezocht. Hij had diverse goederen weggenomen, koekepannen en parfums t.w.v. 206,40. De verdachte werd door personeel van een winkel aan het Zaailand opgemerkt en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd de verdachte weer vrijgelaten. Een 33- jarige inwoner van Rijswijk deed aangifte.

Alcohol in het verkeer
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Drachten: Ureterpvallaat, zondag 04.35 uur, 37- jarige inwoner van Ureterp, 1005 ug/l, rijverbod 13 uren, fietser.

Sneek: Lemmerweg, zondag 03.53 uur, 18- jarige inwoner van Sneek, 255 ug/l, rijverbod 1 uur, automobilist.

Terchelling-West: Torenstraat, zondag 02.05 uur, 38- jarige inwoonster van Zwolle, 345 ug/l, rijverbod 2 uren, automobiliste.

Wons: Weersterweg, zondag 00.55 uur, 56- jarige inwoonster van Bolsward, 555 ug/l, rijverbod 6 uren, automobiliste.

Dokkum: Rondweg-west, 19- jarige inwoner van Wouterswoude, 310 ug/l, rijverbod 2 uren, automobilist.

Wolvega: Irenestraat, zaterdag 23.21 uur, 55- jarige inwoner van Wolvega, 620 ug/l, rijverbod 7 uren, rijbewijs ingevorderd, automobilist.

Bolsward: Westergoawei, zaterdag 16.17 uur, 29- jarige inwoner van Heerenveen, 750 ug/l, rijverbod 9 uren, rijbewijs ingenomen, automobilist.

Tjerkgaast: De Bolten, zaterdag 15.45 uur, 47- jarige inwoner van Sloten, 1030 ug/l, rijverbod 13 uren, rijbewijs ingevorderd. Automobilist reed drie paaltjes om op de Geastdyk en raakte met zijn voertuig in de sloot aan De Bolten. Personenauto was total loss en weggesleept door takeldienst.

Leeuwarden: fietsendief op heterdaad aangehouden Zondag werd om 01.30 uur een verdachte aangehouden aan de Nieuwestad. De verdachte, een 18- jarige inwoner van Burgum wilde een fiets meenemen. Surveillerende agenten zagen dat de man het slot wilde forceren. Verdachte werd meegenomen naar het bureau. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de verdachte werd na verhoor weer vrijgelaten.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
De politie verleende op zondag om 00.20 uur assistentie bij een eenzijdige aanrijding aan de Julianastraat waarbij een bromfietser gewond raakte. Het slachtoffer, een 26- jarige Leeuwarder werd met een hoofdwond per ambulance naar het MCL - zuid gebracht. De bromfietser raakte de stoeprand toen hij uit de richting van de P. Stuyvesantweg, richting Franklinstraat reed. De bestuurder viel van zijn voertuig en raakte de trottoirband.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Op zondag werd om 07.00 uur een man aangehouden aan de Nieuwestad terzake vernielingen. De verdachte, een 49- jarige Leeuwarder had in de binnenstad op negen locaties ruiten vernield. Bij een horecagelegenheid waar ruiten werden vernield, werd de man door personeel aangehouden en overgedragen aan politieagenten. De verdachte werd in verwarde toestand meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hantum: aanrijding met gewonde
Zaterdag vond om 19.30 uur een aanrijding plaats op de Dokkumerwei waarbij een automobiliste gewond raakte. Het slachtoffer, een 22- jarige inwoonster van Ternaard werd door familieleden naar het ziekenhuis te Dokkum gebracht met nek- schouderklachten. Ze kon na een medisch onderzoek weer naar huis. De bestuurster reed richting Hantum en verloor door onbekende oorzaak de controle over het voertuig. De auto sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De auto werd afgevoerd door een takelbedrijf.

Oosterwolde: aanrijding met gewonden
Zaterdag vond om 14.05 uur een frontale aanrijding plaats op de Provincialeweg N381 waarbij drie personen gewond raakten. Alle slachtoffers werden naar het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht. Een 77- jarige automobilist uit Bakkeveen, reed richting Oosterwolde en bestuurde een personenauto. Door onbekende oorzaak kwam hij op de linkerweghelft terecht en reed de berm in aan de overzijde van de weg. Hij werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Een 41-jarige automobilist uit Eemnes reed als tegenligger richting Appelscha. Om de tegenligger te ontwijken die zijn weghelft opkwam reed hij de berm in waar een frontale aanrijding ontstond. Zowel de bestuurder van dit voertuig als de passagier, een 44- jarige inwoonster van Wolvega, werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De passagier werd met beenklachten en de bestuurder werd ter observatie meegenomen. Een derde automobilist, een 48- jarige inwoner van Heerenveen, reed eveneens richting Appelscha en kwam tegen de achterzijde van de voorligger aan. Daarna week hij uit naar de linker weghelft en kwam daar in een sloot tot stilstand. Alle voertuigen liepen schade op en werden afgevoerd door een sleepdienst. Het overige verkeer ondervond enige hinder van de aanrijding maar raakte niet gestremd.

Gorredijk: vernielingen
In de nacht van zaterdag op zondag werden diverse vernielingen gepleegd aan geparkeerde autos. Aan de Mouterij werden autospiegels van diverse geparkeerde autos vernield. De eigenaren deden aangifte van vernieling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272