Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-06-2003 Maastricht/Eijsden; vervolg-persberichten (RKey; 15.00 u) Zondag, 8 juni 2003

District Maastricht

Maastricht; fikse boete
De politie heeft een 53-jarige opvarende van een boot uit Luik in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 350 Euro. Vandaag, zondagmorgen kreeg de politie namelijk melding van verontreiniging van een aanlegsteiger aan het Bassin in Maastricht. Bleek dat er vanuit een boot illegaal zogenaamd bilgewater (mengsel van water en olie op de bodem van schepen) uit de boot was geloosd / gepompt. Daarbij raakte de aanlegsteiger besmeurd en ontstond er een fijn olielaagje op het water van het bassin. De Belgische verdachte heeft de boete meteen betaald en zal, voordat hij met zijn boot de binnenhaven verlaat, de aanlegsteiger nog moeten (laten) schoonmaken.

Eijsden / Maastricht; bekeuringen
De politie heeft afgelopen zaterdagmiddag en zaterdagavond controles uitgevoerd op de Maas maar ook langs de Maasoevers van Eijsden (ondermeer Eijsden Beemden) naar Maastricht (Borgharen). Daarbij bekeurde de politie totaal 18 personen. De geconstateerde overtredingen varieerden van het illegaal kamperen langs de oevers, het illegaal aanleggen van vuurtjes, vissen zonder geldige aktes of vergunning tot boten die bij controle niet bleken te zijn voorzien van deugdelijke brandblussers.