Politie Zeeland



O-3892-2003 KOP/STAARTBOTSING


Op de Nieuwe Koolweg te Zierikzee zijn zaterdag rond 18.30 uur twee personenauto's beschadigd bij een kop/staartbotsing.
Een 19-jarige automobilist uit Zierikzee kon niet meer op tijd stoppen toen een auto voor hem, bestuurd door een 19-jarige man uit Roosendaal, afremde en botste op het voertuig. Er was alleen materiële schade.


W-3893-2003 JONGETJES AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING RUITEN


Twee Vlissingse jongetjes van 7- en 9 jaar zijn zaterdagavond in hun woonplaats aangehouden voor het vernielen van ruiten van een schoolgebouw aan de Bloemenlaan.
Een getuige had rond 20.30 uur de politie gebeld met de mededeling dat er vernielingen werden gepleegd aan de school. Toen een agent ter plaatse kwam en door de getuige werd aangesproken, renden beide jongens er vandoor. De agent ging ze achterna en kon ze aanhouden in de Madelievenlaan. Volgens de jongens hebben ze 3 ruiten vernield van de school. Beiden zullen worden doorgestuurd naar Stop.



O-3894-2003 FIETS-/BROMFIETSCONTROLE


Op de Zanddijk en de Grintweg te Yerseke werd in de nacht van zaterdag/zondag een gecombineerde fiets-/bromfietscontrole gehouden.
Deze werd met name gehouden onder het uitgaanspubliek welke na de laatste trein vanuit Krabbendijke in de richting van Yerseke rijdt. De bromfietsers werden met name gecontroleerd op het gebruik van alcohol, verzekering en het dragen van de helm. Bij fietsers werd er gelet op de verlichting. In totaal werden een 20-tal personen gecontroleerd waaronder 1 bromfietser. Er werden 5 bekeuringen uitgedeeld voor het niet correct voeren van de verlichting tijdens het fietsen.



O-3895-2003 OPENLIJKE GEWELDPLEGING


Op een camping in Scharendijke zijn zaterdagavond rond 23.45 uur twee Duitse campinggasten aangehouden voor openlijke geweldpleging.
De Duitsers, beide 53-jaar, hadden zich op de camping misdragen en werden door de eigenaar aangesproken. Dit ontaarde in een handgemeen waarbij de eigenaar in zijn pols werd gebeten. Een andere campinggast die de eigenaar te hulp schoot, werd op zijn hoofd geslagen met een bierfles en liep hierbij een snijwond op aan zijn hoofd. Beide Duitse mannen werden na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.