Deelgemeente slotervaart Amsterdam


Y-ART van start met workshops

Y-ART, het jongerenproject van Amsterdam West, gaat van start met een workshopdag op het Calandlyceum. De ideeën komen nu rap binnen, dus dit is het moment om je eigen idee aan te dragen en tussen nu en juni met je vrienden een workshop te krijgen.

Y-ART is de verzamelnaam voor heel veel activiteiten rond creativiteit van jongeren in Amsterdam West. Workshops graffiti, website maken of mozaïeken, themadagen theater maken of videoën, coaching van bands en dansgroepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! We sluiten het project af met een groot festival op 8 juni in het Rembrandtpark (mooi in het midden van de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Oud-West en Bos en Lommer die het initiatief hebben genomen), waar jij dus op het podium kunt komen.

Als jij een goed idee hebt en je haalt er nog wat vrienden bij, zorgen wij voor een goede artiest en professionele begeleiding om je te helpen. Natuurlijk kun je je ook aansluiten bij een workshop die iemand anders heeft bedacht. In mei kun je ook, met je band of dansgroep, coaching krijgen van een professional om je podiumpresentatie te verbeteren (voor zover dat nog nodig is). Tijdens het Y-ART festival kun je met je band of dansgroep op het podium. Bovendien kun je zien wat er tijdens de workshops is gemaakt en gedaan. Wie het beste is in elke categorie, bepaalt de jury.

Meer info of je opgeven? Kijk op www.y-art.nl of bel 020-3059700, vraag naar Majlis.

Y-ART begint dit jaar met een theaterdag op het Calandlyceum. Op 3 maart gaan 180 leerlingen met behulp van 5 verschillende docenten de strijd aan: wie weet het best vorm te geven aan het thema (smsen en mobieltjes) in een presentatie van 5 minuten. De strijd is hard, want de jury is hard: dat zijn de collega-leerlingen. Er is keus tussen theater, stand-up-comedy, circus en musical. Ook is er een workshop techniek. Deze dag wordt gesteund door stadsdeel Osdorp.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 28 februari 2003 ^