Gemeente Zoetermeer

Schaapscheerfeest stadsboerderij De Balijhoeve

Voor jong en oud is er met de Pinksterdagen op de stadsboerderij De Balijhoeve weer van alles te beleven.
Vooral het jaarlijkse schaapscheerfeest kan steeds weer rekenen op een warme belangstelling.
Zondag 8 juni a.s., Eerste Pinksterdag, is het weer zover. Dan worden de schapen weer ontdaan van hun warme jas. Het schaapscheren begint om 13.00 uur en duurt tot rond 16.00 uur. De toegang is gratis. Hoe gaat het spinnen van wol? Dat en nog veel meer over wol kunt u ook bekijken. Zo is er een tentoonstelling over wol. En kinderen kunnen verschillende leuke opdrachten doen.

Voor elk wat wils
Er heerst op de boerderij weer een sfeer van gezelligheid. U vindt er kramen waar informatie te krijgen is over velerlei onderwerpen. Van compost tot watertonnen. De houten watertonnen kunt u hier kopen of zijn te bestellen. Natuurlijk is er ook een kraam voor handgemaakte wenskaarten waarvan de opbrengst ten goede komt aan een Roemeens weeshuis. Bovendien zijn organisaties vertegenwoordigd als Lokale Agenda 21 en het Wereld Natuur Fonds.
Op de Balijhoeve zijn momenteel weer volop verse boerderijproducten te koop, zoals de echte Balijkaas en natuurzuivere Zoetermeerse honing. Tussen de bedrijven door is het ook goed toeven op het Balijterras met koffie of ijs. Of u maakt een wandeling door de poldertuinen naast de Stadsboerderij.

Jonge dieren
Er zijn nog veel jonge dieren te zien op De Balijhoeve. Zo heeft pony Lieke onlangs een mooi veulen gekregen en zijn er biggen, kalfjes en veel jonge dwerggeiten.
Kinderen kunnen rondjes op de pony of de ezel rijden en voor de kleintjes zijn er kleurplaten.

Waar vindt u De Balijhoeve?
De stadsboerderij ligt in de wijk Rokkeveen, naast de rijksweg A12 Den Haag - Utrecht.
De kinderboerderij is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Er is ruime parkeermogelijkheid. Maar uiteraard is de boerderij ook met de fiets uitstekend te bereiken. Voor meer informatie kunt u bellen met (079) 362 0832.
Op Tweede Pinksterdag is De Balijhoeve natuurlijk ook gewoon weer open. Dan geldt weer het gewone programma.

Laatste wijziging: 06-06-2003