Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aan: de Nieuwsredactie

Van: Cultureel centrum Bar&Boos

Bar&Boos verwelkomt daklozen in Vrijplaats Koppenhinksteeg

Gratis maaltijd voor dak- en thuislozen op DakLounge

Op zondag 8 juni organiseert cultureel centrum Bar&Boos voor de vierde maal een project ter ondersteuning van Leidse dak- en thuislozen: de DakLounge. Het gaat hierbij om een open middag in Bar&Boos, waar een gratis maaltijd en weggeef sap, koffie en thee voor daklozen verkrijgbaar zijn. Ook kunnen onze bezoekers in een ongedwongen sfeer TV kijken, kletsen met Bar&Boos vrijwilligers of gewoon lekker uitrusten op de bank.

In tegenstelling tot de Leidse gemeente, die daklozen naar een container op de Garenmarkt wil verbannen, vinden wij het belangrijk om op een respectvolle wijze iets voor en met daklozen te ondernemen. Zeker in een tijd dat dakloze mensen omwille van toeristen naar de periferieën van de stad worden opgejaagd, achten wij het essentieel om iets in de richting van onze medemensen te ondernemen.

De DakLounge is een maandelijks project van Bar&Boos. We merkten tijdens de vorige drie DakLoungen dat er een grote behoefte bestaat aan positieve en ondersteunende burger initiatieven voor daklozen. Het bijzondere is aan de DakLounge is dat een groep vrijwilligers op respectvolle wijze iets aan het daklozenopvang in de stad bijdraagt. Dit alles gebeurt overigens zonder de ondersteuning van de gemeente Leiden, die Vrijplaats Koppenhinksteeg nog altijd poogt te ontruimen.

De DakLounge is geopend van 16:00 tot 20:00, in Bar&Boos (Koppenhinksteeg 4 in Leiden). Het gebruik van alcohol en/of drugs is tijdens de hele middag niet toegestaan, maar als leden van de pers zich hierdoor niet laten afschrikken, dan zijn ze van harte welkom om op zondag 8 juni eens een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie bel: 06-18372618

EINDE PERSBERICHT