Gemeente Capelle a/d IJssel

Sportservicepunt online....... www.SportiefCapelle.nl

Op zondag 8 juni 2003 stuurde wethouder Jan de Jong met een symbolische handeling de website van het Sportservicepunt www.SportiefCapelle.nl de lucht in. Hij deed dat op sportpark Couwenhoek, waar hij eveneens de opening verrichtte van het internationale voetbaltoernooi van CVV Zwervers.

Het Sportservicepunt van de gemeente Capelle aan den IJssel fungeert als helpdesk voor iedereen met vragen over sport in Capelle. Ook voor ondersteuning op het gebied van sport kunnen particulieren en sportaanbieders terecht bij het Sportservicepunt. Daarnaast ontwikkelt en coördineert het Sportservicepunt sportstimulerings- en sportkennismakingsprojecten. Voorbeelden zijn: Maak kennis met tennis, dat in april en mei 2003 werd gehouden en de succesvolle sportdag Ken je Sporte!?.

Het Sportservicepunt richt zich op 4 speerpunten:
- Verenigingsondersteuning

- Schoolsport

- Wijksport

- Sport & Specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld ouderen, allochtonen, mindervaliden)

Activiteiten
Op de website staat veel informatie over het Sportservicepunt en de projecten en activiteiten die door het servicepunt worden georganiseerd of ondersteund. Verder is op de site een overzicht te vinden van alle sportaanbieders , hieronder vallen o.a. sportverenigingen, sportscholen, stichting jongerenwerk en sportaccommodaties in Capelle aan den IJssel. Deze staan overzichtelijk gerangschikt per sporttak. Ook kunnen belangstellenden informatie vinden over het sportbeleid van de gemeente Capelle aan den IJssel, zoals over de breedtesportimpuls, die sinds 2002 in Capelle aan den IJssel wordt ingezet. Daarnaast is het mogelijk om via de site door te linken naar allerlei interessante sportsites, waaronder de sites van lokale sportaanbieders.

Naast de website zal het Sportservicepunt ook een periodieke (papieren) nieuwsbrief gaan uitbrengen. Deze nieuwsbrief richt zich vooral op de diverse organisaties en instellingen waarmee het Sportservicepunt samenwerkt. De nieuwsbrief zal ook via de site te lezen zijn.