Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Rijbewijzen kwijt

UTRECHT- Maandag werd een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed. Een 43-jarige vrouw uit Utrecht werd omstreeks 17.00 uur aangehouden op de Eykmanlaan.

De auto viel op door zijn zeer lage snelheid. Na een stopteken te hebben gekregen moest de bestuurster blazen. De test wees uit dat ze alcohol had gedronken. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat ze 1210 ug/l in haar lichaam had. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT- Dinsdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen omstreeks 01.10 uur een auto rijden op de verkeerde weghelft van de Lange Jansstraat. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken en mocht de 29-jarige man uit s Gravenhage blazen.

Hij blies een F (fail), werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 585 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van de fiets gevallen

UTRECHT- Maandag raakte een vrouw gewond na een botsing. Omstreeks 15.30 uur reden een 66-jarige vrouw en haar man uit De Meern over de Parkweg. Op een gegeven moment wilden ze andere fietsers passeren. De man ging eerst en daarna kwam de vrouw. De vrouw is vervolgens met haar voorwiel tegen het achterwiel van haar man aangekomen en is van haar fiets gevallen. Ze is met haar hoofd op het wegdek terecht gekomen. Hierbij liep ze letsel op aan haar hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Ruzie

UTRECHT- Maandag zijn een man en een vrouw aangehouden nadat ze ruzie hadden gehad met een ander duo. Een 27-jarige man uit Loenen kreeg samen met zijn vriendin een woordenwisseling in het zwembad aan de Weg naar Rhijnauwen met een 38-jarige man en zijn 32-jarige vrouw uit Utrecht. Buiten het zwembad raakten de beide duos slaags. De 27-jarige man en zijn vriendin konden weglopen en belden de politie. Deze hield de 38-jarige man en zijn vrouw aan. Ze werden ingesloten voor verhoor.

Te hard en met alcohol

UTRECHT- Maandag vond een aanrijding plaats, waarbij beide bestuurders fout waren. Een 51-jarige fietser uit Utrecht stak de Laan van Chartroise over. Een 21-jarige automobilist uit Utrecht zag hem over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 21-jarige man bleek te hard te hebben gereden en de 51-jarige man bleek alcohol te hebben gedronken (1150 ug/l). Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Zand storten
UTRECHT- Maandagavond werd tegen drie mannen proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal dumpen van zand. Tijdens een surveillance zagen agenten rond 18.45 uur een auto staan aan de Lomanlaan. Twee mannen waren druk bezig zand te storten. De mannen kregen hiervoor een waarschuwing, waarna de agenten verder gingen.

Een half uur later kreeg de politie een melding dat opnieuw dezelfde mannen zand aan het storten waren. Tegen alledrie de mannen is proces-verbaal opgemaakt en ze moesten het reeds gestorte zand weer in laden en meenemen.