Politie IJsselland

Persinfo Politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer e.o.
Van 9 op 10 juni 2003.
Piket Rein Kloppenburg
038-4963891


---

SCHUTTING DOOR BRAND VERWOEST



DEVENTER- Op maandagavond, 9 juni 2003 te 22.46 uur melding van schutting brand aan de 2e Vetkampdwarsstraat. Ter plaatse bleek de brand door de buren te zijn geblust. Wel was een rieten schutting over een lengte van ca. 6 meter voor een deel vernield. Er was sprake van brandstichting. Totale schade is niet bekend.
(03-071661)



---

ROODLICHT CONTROLE



DEVENTER- Op maandagmiddag, 9 juni 2003 op de Van Oldenielstraat roodlicht controle gehouden. In totaal zijn 7 automoblisten bekeurd voor het niet stoppen voor rood licht.

---

Einde dagrapport Pers Deventer


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Maandag 09-jun-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 10-jun-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Rein Kloppenburg (038-496 38 91)
---

TWEE MOTORRIJDERS BOTSEN OP AUTO



ZWARTSLUIS - Twee motorrijders zijn gisterochtend op de Oppen Swolle bovenop een personenauto gereden. De bestuurder van de auto, een man (leeftijd onbekend) uit Zwartsluis, wilde op de Oppen Swolle linksaf slaan een oprit in. Hij stond daarvoor voorgesorteerd. Op het moment dat hij afsloeg werd hij links ingehaald door de twee motorrijders, een 33 en een 32-jarige man uit Vollenhove. Zij botsten vervolgens op de auto. De 32-jarige man liep een gebroken elleboog en diverse kneuzingen op. De ander had ook meerdere kneuzingen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

(03-071466)


---

AUTO SLAAT OVER DE KOP NA BOTSING



STAPHORST - Op de kruising Gorterlaan / Berkenstouwe heeft gistermiddag een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 19-jarige man uit Meppel reed over de Berkenstouwe, komende uit de richting Staphorst. Op de kruising kwam een 19-jarige vrouw uit Nieuwleusen van rechts aanrijden. De man gaf haar geen voorrang, waardoor er een botsing plaatsvond. De vrouw sloeg met de auto over de kop en kwam in het bouwland terecht. Zij liep hierbij een diepe snijwond in haar been op en ander onbekend letsel. Zij werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en is naar het ziekenhuis gebracht. De traumaheli is nog ter plaatse geweest. De inzittende vrouw (leeftijd onbekend) uit Staphorst had weinig tot geen letsel. Ook de man uit Meppel en het 16-jarige inzittende meisje uit Meppel kwamen met de schrik vrij.

(03-071499)


---

BROMFIETSER VALT OP ROTONDE



STEENWIJK - Gisteravond reed een 26-jarige man uit Steenwijk met zijn bromfiets over de Eesveenseweg richting Steenwijk. Op de rotonde met de Middenweg en de Woldmeenthe gleed hij onderuit over een beetje geel zand wat op de rotonde lag. Hij is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis voor letsel aan zijn knie.

(03-071643)


---


BEJAARDE VROUW ONDER VALSE VOORWENDSELEN BESTOLEN



STEENWIJK - Een 77-jarige vrouw uit Steenwijk is gistermiddag van een nog onbekend geldbedrag bestolen door een onbekende man. De vrouw was even daarvoor gaan wandelen achter haar rollator. Bij een telefoonceel aan de Vendelweg spreekt ze een man aan die daar wil bellen, maar staat te wachten, omdat er nog iemand voor hem is. Daarna spreekt de voor haar onbekende man haar bij haar achternaam aan. Dit tot grote verbazing van de vrouw, omdat ze die man nog nooit eerder had gezien. De man gaat dan een gesprek met haar aan en geeft te kennen dat hij juist haar had willen bellen met de bedoeling haar ziekenfondpasje en bankpas in te nemen om die te vervangen voor nieuwen. Daar de man overtuigend overkwam en een nette verschijning was werd bij de vrouw het laatste beetje argwaan weggenomen en nam ze hem mee naar haar woning. Daar overhandigde zij de man de beide pasje en tevens de pincode. Daarop vertrekt de man. Als de vrouw dit aan haar buren verteld,geven deze aan dat dit niet goed is en wordt de bankrekening geblokkeerd. Maar het is al te laat. Een onbekend bedrag was reeds opgenomen. WAARSCHUWING: GEEF NOOIT UW PINCODE AAN DERDEN, OOK NIET AAN IEMAND DIE ZEGT VAN DE BANK TE ZIJN!!!

(03-071533)


---

VERNIELER VAN AUTO AANGEHOUDEN



STAPHORST - Aan de Burg. van de Walstraat werd gisteravond een 19-jarige jongen uit Staphorst door een 41-jarige man uit Staphorst vastgehouden,omdat de jongen vernielingen had gepleegd aan een auto. Toen de politie ter plaatse kwam bekende hij de vernieling te hebben gedaan uit stoerdoenerij en zwaar onder invloed te zijn. Aangezien de jongen ten tijde van de vernieling op een fiets reed, hem een ademanalyse af laten leggen met als resultaat 750 ug/l. De jongen verklaarde wel bereid te zijn de schade te vergoeden. Er werd een contract hieromtrent opgemaakt. De jongen kreeg tevens een proces-verbaal.

(03-071586)


---

Einde


---- --

Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
Van 9 op 10 juni 2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Rein Kloppenburg
038-4963891



Geen relevante persinfo voor het gebied Salland.

Einde dagrapport Pers Salland



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Maandag 09-jun-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 10-jun-2003 06:59 uur
Door: Nanda Kappers
---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



SIBCULO - Maandag rond 17.20 uur werd bij een controle een 32-jarige automobilist uit Uelsen (D) staande gehouden. Hij bleek te hebben gedronken. De man is aangehouden en de ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 360 ug/l (0,8?). De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een PV uitgereikt.

(03-071550)


---

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT IN SLOOT



DALFSEN - Een 20-jarige man uit Dalfsen reed dinsdagmorgen even voor 01.00 uur op de Poppenallee met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot. Bij controle bleke de man te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 675 ug/l (1,5?). De man kreeg een rijverbod van 7 uur en een PV uitgereikt.

(03-071680)


---

INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT



DALFSEN - Dinsdagochtend rond 03.40 kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een woning aan het Wicherserf. Toen de politie ter plaatse kwam leek er in eerste instantie niets aan de hand. Toen er echter werd aangebeld kwamen er twee mannen uit de woning rennen. Eén van hen kon door de agenten worden aangehouden. De andere man probeerde te ontkomen, maar naar dat gedreigd werd met de inzet van een politiehond stopte hij zijn vlucht. De mannen hadden een tas met inbrekerswerktuigen bij zich. Uit de woning werd zover bekend niets weggenomen. Uit onderzoek bleek dat in ieder geval bij één andere woning aan het Wicherserf gepoogd was in te breken. Uit nader onderzoek in de loop van dinsdag moet blijken of er bij nog meer huizen is ingebroken. De twee verdachten, een 40-jarige man uit Winschoten en een 32-jarige man uit Groningen, zijn ingesloten.

(03-071699)


---

INBRAAK IN KIOSK AAN OLDEMEIJER



DIFFELEN - Maandagochtend bleek dat er was ingebroken in een kiosk aan de Oldemeijer. De kiosk was met grof geweld opengebroken. In de omgeving lagen diverse blikjes bier en frisdrank en resten van etenswaren. Deze zijn waarschijnlijk afkomstig uit de kiosk. Op een nabijgelegen strandje werden de restanten van een kampvuur en nog meer lege blikjes drinken aangetroffen. Blijkbaar heeft men in de kiosk ingebroken en de diverse gestolen goederen ter plaatse genuttigd.

(03-071430)


---

Einde



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Maandag 09-jun-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 10-jun-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

Diefstal gereedschap

KAMPEN - Melding dat er twee gereedschapskisten zouden zijn gestolen vanaf de bouw aan de Boven Nieuwstraat. Een getuige was er achteraan gegaan. Het gereedschap zou in een portiek liggen van Skonenvaardersstraat. In de Skonenvaardersstraat werd door de politie niets in de portiek aangetroffen. Hierop werd met de getuige contact opgenomen. Deze gaf aan dat ze de dader hadden achtervolgd met een vriend. Dader was een portiek binnengegaan met de spullen. Een verder onderzoek leverde geen resultaat op.
Signalement: man, 25-30 jaar oud, 1.90 m., opvallende spleet tussen de boventanden aan de voorzijde. Kleding: Grijs (mouwloos) shirt, blauwe spijkerbroek en rode gympen.
Een nader onderzoek wordt ingesteld.
(03-071560)



---

Vernieling auto

KAMPEN - Tijdens een controle aan de IJsseldijk aan het strandje bij de molen, alle auto's weggestuurd van het strand. Omstreeks 16.35 uur zag iemand dat er een kras op de auto van een 18-jarige Zwollenaar zat en meldde dit aan de eigenaar. Deze ging daarop kijken en vond een geprint briefje op zijn voorruit waain hij werd gewaarschuwd niet meer zo hard bij de IJssel te rijden. Aan de linkerzijde van de auto zat een diepe kras van ongeveer 25 centimeter en aan de rechterzijde een kras van ongeveer 110 cm en een kras van 5 cm.
Mogelijk zijn er getuigen van deze vernieling. Het voertuig werd nadat het was weggestuurd van het strand op het grasveld tegenover de molen geparkeerd. De vernieling moet zijn geweest tussen 16.18 en 16.35 uur.
(03-071640)



---

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --

Dagrapport Pers Zwolle
van Maandag 09-jun-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 10-jun-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

INBRAAK IN AUTO



ZWOLLE - Tussen 8-06-03 18.00 uur en 09-06-03 07.15 uur is een
portierraam van de auto van een 31-jarige Zwollenaar ingeslagen en is de autoradiocd speler merk Pioneer weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de Praetoriusstraat.
(03-071423)



---

INBRAAK IN WONING



ZWOLLE - Op zondag 08 juni 2003 tussen 01.00 uur en 07.00 uur is ingebroiken in een woning aan de Vlierbeek. Dader(s) zijn aan de achterzijde naar een slaapkamerraam geklommen op de eerste verdieping. Dit slaapkamerraam
stond al op een kier in verband met de warmte. De bewoner lag beneden te slapen. Dader(s) hebben vervolgens slaapkamers doorzocht. Er werd een bos sleutels weggenomen. Vervolgens hebben ze met een van de sleutels de schuur geopend waar de scooter van aangever in stond. Deze scooter is vervolgens weggenomen.
(03-071106)



---

Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --