Bosal

Bosal Group vormt raad van toezicht en
benoemt nieuwe chief executive officer

Karel Bos(1961)

De Bosal Group heeft het topmanagement versterkt door het instellen van een Raad van Toezicht die zal worden voorgezeten door de huidige Group Chairman, Karel Bos (1928). Zijn zoon, Karel Bos (1961), heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de dagelijkse bedrijfsvoering van de Bosal Groep en treedt vanaf 1 september op als Chief Executive Officer (CEO).

Na evaluatie van de relevante financiële gegevens en het maken van enkele toekomstprognoses, zowel op het gebied van de bedrijfsvoering als het management en met inachtneming van de behoeften van het management en de klanten van Bosal, hebben Karel Bos (1928) en Karel Bos (1961) besloten een raad van toezicht in te stellen. Die zal zich bezighouden met de strategische- en lange termijn-ontwikkeling van de Bosal Groep.

De Bosal Group Board, onder voorzitterschap van CEO Karel Bos (1961) zal verantwoordelijk blijven voor de wereldwijd door Bosal ontplooide bedrijfsactiviteiten in een zich steeds sneller ontwikkelende internationale automotive markt.

De Raad van Toezicht zal bestaan uit topmanagers met ervaring. Ze zullen afkomstig zijn uit zowel de automotive industrie als werkzaam zijn in niet aan de automotive branche gerelateerde ondernemingen. Chris de Wulf, President van Nedcar, heeft als eerste een benoeming aanvaard in deze Bosal Supervisory Board. Meer leden van deze raad zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Deze uitbreiding en scheiding van de belangrijke strategische en uitvoerende taken van het topmanagament, ondersteunen de groei op lange termijn en de steeds belangrijkere rol van Bosal als een directe leverancier van de automotive industrie.

De nieuwe Chief Executive van de Bosal Group Board, Karel Bos (1961) heeft een Masters degree in Management behaald aan de universiteit van Boston Hij begon zijn carrière bij de Bosal Groep in 1985. In 1992 werd hij benoemd tot President van Bosal North America, waarna hij in 1996 toetrad tot de groepsdirectie, eerst als groepsdirecteur en gedurende de afgelopen twee jaar als Executive Director.

Karel Bos (1928), voorzitter van de Bosal Group Supervisory Board zegt over de nieuwe structuur: "Met de oprichting van de Raad van Toezicht, zorgen we voor een bredere basis van deze onderneming die mijn vader begon in 1923".

"Na meer dan 48 jaar aan het roer te hebben gestaan is het nu tijd om een stap terug te doen uit de dagelijkse leiding en de operationele verantwoordelijkheid over te dragen aan mijn zoon. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij samen met de andere leden van de Bosal Group Board verder sturing zal geven aan een gezonde groei van onze groep."

"De Raad van Toezicht zal er met haar expertise op toezien dat de strategische ontwikkeling er toe leidt dat Bosal verder uitgroeit tot een sterke innovatieve en onafhankelijke automotive toeleverancier."

"Ik ben er zeker van dat de nieuwe dynamische structuur er voor zal zorgen dat Bosal blijft leveren wat de klant nodig heeft binnen een sterke concurrerende en uitdagende markt. Ik ben trots op wat we tot nu toe bereikt hebben en ik ben vol verwachting over onze toekomst."

Karel Bos (1961) is 39 jaar, getrouwd en heeft twee dochters. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit en studeerde economie aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven. Daarna behaalde hij aan de universiteit van Boston zijn Masters' degree.

Download hier een foto van Karel Bos 1961 in hoge resolutie. (rechter muisklik, save link/target as)