Partij van de Arbeid

10-06-2003

Verslag Algemene Ledenvergadering PvdA Amsterdam 27 maart 2003 in Tulip Inn

Aanwezig: 195 leden


1. Opening


Steven Jongejan opent de vergadering en heet allen welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.


2. Notulen 28 november 2002

De notulen worden goedgekeurd.


3. Jaarstukken 2002 en begroting 2003
De jaarstukken 2002 worden goedgekeurd met dankzegging aan penningmeester Fred Martin en de kascontrolecommissie. Fred Martin wordt daarbij decharge verleend. De begroting 2003 wordt na een toelichting door Steven Jongejan eveneens goedgekeurd.


4. Verkiezing bestuur
Annelies Spork treedt op als technisch voorzitter.

Namens het bestuur licht Ron Kat toe dat het bestuur de voordracht van de kandidaatstellingscommissie heeft overgenomen. Hij beantwoordt enkele vragen van de leden over de gevolgde procedure en verklaart dat indien de leden zich niet kunnen vinden in de voordracht zij ook het recht hebben om op niet-voorgedragen kandidaten te stemmen.

Namens de kandidaatstellingscommissie geeft Egbert de Vries een toelichting op het verloop van de werkzaamheden van de commissie. Hij gaat hierbij in op artikelen in het Parool over de gang van zaken rondom de beschikbaarheid van Judith Belinfante.

Vervolgens wordt er een tweetal moties in stemming gebracht. De motie-Doest om de voodracht van het bestuur af te wijzen, wordt afgewezen. De motie-Riemersma, die het nieuwe bestuur oproept om de coördinatie van het overleg met de Amsterdamse afdelingen te verbeteren, de gekozen bestuurders verantwoording aan de leden af te laten leggen en de kandidaatstellingsprocedures te verbeteren, wordt door de leden aangenomen.

De kandidaten voor het bestuur stellen zich één voor één voor aan de leden. Hierna worden er door de leden diverse stemverklaringen afgelegd. Vervolgens vinden de stemmingen plaats: eerst die van de in functie gekozen bestuurders (voorzitter, secretaris, penningmeester) en daarna die van de overige bestuursleden.

Judith Belinfante wordt tot voorzitter gekozen. Delroy Blokland en Remco Boas worden bij acclamatie tot respectievelijk secretaris en penningmeester gekozen.

De schriftelijke stemming voor de overige leden leidde tot de volgende uitslag: Lies Paardekooper (152), Laurens Slot (147), Tjandra Balai (141), Kenneth Erselina (140), Sanne van Osnabrugge (138), Steven Jongejan (131), Winne Meijering (103), Philip Mol (98), Simon Deurloo (78), Onno van der Vlerk (73, eerste opvolger), Michiel van der Voort (59, tweede opvolger), Nick Bolte (58, derde opvolger), Evelien Polter (53, vierde opvolger), Wouter Knop (44, vijfde opvolger).


5. Politieke actualiteit
Geen onderwerpen.

Delroy Blokland