Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 10 juni 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Oude Pekela: alcomobilist botst tegen paal
Een 19-jarige automobilist uit Winschoten is maandag in beschonken toestand tegen een paal van de verkeerslichteninstallatie van de brug aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela gebotst. De auto en de paal liepen daardoor schade op. Hij kwam zelf met de schrik vrij. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij ongeveer 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. De Winschoter kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: alcomobilist met 2.4 promille
Een 48-jarige automobilist uit Drouwenermond bleek maandagnacht wel heel diep in het glaasje gekeken te hebben toen hij op de Buinerweg in Stadskanaal werd gecontroleerd door de politie. De man kon nauwelijks op zijn benen staan toen hij uit de auto kwam. Controle aan het politiebureau maakte duidelijk dat hij ongeveer 2.4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: snelheidscontrole
Op de Woldweg in Appingedam zijn maandagmorgen 96 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal reden 9 voertuigen te snel. De hoogst genoteerde reed 77 km/u.

Groningen: dronken man vernielt auto
De politie hield maandagnacht op de Oosterhamrikkade een 43-jarige man uit Groningen aan die over een zwaar beschadigde auto hing. De man verkeerde onder invloed en is aangehouden voor vernieling. Van de auto was het dak en de motorkap zwaar beschadigd. De man is eerst er ontnuchtering ingesloten en word daarna verhoord over de vernielingen.

Groningen: automobilist rijden in verboden richting Agenten zagen een 46-jarige automobilist uit Emmen maandagnacht vanaf de Grote Markt de Oosterstraat inrijden en vervolgens het voetgangersgebied van de Poelestraat inslaan. Hij werd in de straat tegen gehouden en moest mee naar het bureau. Daar saboteerde hij de ademanalysetest. De man krijgt meerder proces-verbalen voor zijn gedragingen. Een 53-jarige automobilist uit Nieuweschans ging maandagmiddag in de fout op het Gedempte Zuiderdiep. De man bleek te rijden terwijl hij een rijontzegging had. Zijn auto bleef op het politiebureau achter en de man kreeg een proces-verbaal.

Groningen: vijf autobranden in korte tijd
In vier straten zijn maandagnacht in korte tijd vijf autos in de brand gevlogen. De brandweer en politie moesten optreden in de Star Numanstraat, Klaprooslaan, Paradijsvogelstraat (tweemaal) en de Molukkenstraat. Gezien de korte tijd waarin vier van de vijf branden plaats vonden, tussen 04.30 uur en 05.00 uur, en het brandbeeld gaat de politie uit van brandstichting. In de Star Numanstraat raakte nog twee autos, die naast de in brand gestoken auto stonden, beschadigd. De eerste brand was omstreeks 02.45 uur nabij de kruising van de Paradijsvogelstraat en de Vinkenstraat. De technische recherche stelt nog een nader onderzoek in naar de aangestoken autos. De politie heeft nog gezocht naar een of meerdere verdachten maar niets aangetroffen. Dinsdag word een buurtonderzoek ingesteld. Mensen die maandagnacht in de eerder genoemde straten of de omgeving daarvan iets verdacht hebben gezien worden verzocht te bellen met de politie van de basiseenheid Noord via 0900 8844 (lokaal tarief).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900-8844 (lokaal tarief)