Persberichten - 10/06/2003

Deceuninck verwacht meer dan 700 miljoen euro omzet in 2007

Business plan deceuninck: Gezonde combinatie van groei en consolidatie

Hooglede-Gits, 10 juni 2003. - Deceuninck, wereldwijd producent van kunststof raamsystemen en bouwprofielen, maakt vandaag zijn Business Plan 2003-2007 bekend. Dit nieuwe Business Plan onderstreept het belang dat Deceuninck hecht aan een langetermijnvisie voor de groep.

Het vorige Business Plan behandelde de periode 20002004. Het focuste op groei met als streefdoel het behalen van een omzet van 500 miljoen euro tegen het jaar 2004. Het nieuwe Business Plan staat in het teken van interne consolidatie, integratie en ontwikkeling. Het moet toelaten in 2007 een omzet van minstens 700 miljoen euro te behalen zonder inbegrip van substantiële acquisities.

De eerste pijler van het Business Plan 2003-2007 is consolidatie. Die zal voornamelijk van toepassing zijn op de raam- en deursystemen die op vandaag 80% van de omzet vertegenwoordigen. Zowel de fabrieken als de machines van Deceuninck zijn recent en van hoge kwaliteit, waardoor substantiële investeringen onnodig zijn. De capaciteit van de compoundeenheid in Diksmuide werd begin dit jaar opgedreven, wat de volumetoenames veiligstelt.

De tweede pijler van het nieuwe Business Plan heet integratie. Wij zullen veel aandacht schenken aan de integratie van Thyssen Polymer. Binnen de nieuwe groep worden er synergieën en schaalvoordelen gecreëerd. Er wordt een gemeenschappelijk platform ontwikkeld en geïmplementeerd dat gericht is op kostenbeheersing en optimalisatie van bedrijfsprocessen, aldus Clement De Meersman, CEO van Deceuninck.

Ten slotte is er de pijler ontwikkeling, die zowel op de raamsystemen als op de bouwprofielen slaat. Zo werd bijvoorbeeld een volledig nieuwe raamserie met succes gelanceerd in Frankrijk op 16 mei. De overige markten volgen in de loop van 2003 en 2004. De bouwprofielen, die op vandaag 20% van de totale omzet uitmaken, krijgen bijzondere aandacht.

Met betrekking tot de overname van Thyssen Polymer meldt Deceuninck dat de "anti-trust autoriteiten" hun definitief akkoord gegeven hebben. Vanaf 1 juli 2003 zal Thyssen Polymer worden geconsolideerd in de rekeningen van Deceuninck.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in de compoundering, het ontwerp, de ontwikkeling, de extrusie, de veredeling, de recyclage en het spuitgieten van kunststofsystemen en profielen voor de bouwindustrie. Het bedrijf is actief in meer dan 32 landen, beschikt over 22 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 2700 medewerkers, waarvan 560 in Hooglede-Gits. Deceuninck is wereldwijd nummer één in zijn sector en realiseerde in 2002 een geconsolideerde omzet van 362,2 miljoen euro (exclusief de acquisitie van Thyssen Polymer).

(Einde persbericht)