Gemeente Stede Broec 9-6-2003
Eerste burgerjaarverslag van Stede Broec

Op 9 juni is het eerste burgerjaarverslag van Stede Broec verschenen. Vanaf dit jaar zijn alle gemeenten wettelijk verplicht om zo`n jaarverslag uit te brengen. Daarom zal het voortaan jaarlijks verschijnen.

Het burgerjaarverslag is in de eerste plaats bedoeld om verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad over de wijze waarop de burgemeester zijn functie vervult. Daarnaast gaat het jaarverslag in op de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van de burgerparticipatie (de mogelijkheden die burgers krijgen om invloed uit te oefenen). Het burgerjaarverslag is een voor iedereen makkelijk leesbaar en interessant verslag over de relatie burger - gemeente en burger - bestuur.

Tijdens de raadsvergadering van 5 juni hebben de gemeenteraadsleden als eersten een exemplaar van het verslag ontvangen. Op tweede Pinksterdag, maandag 9 juni, is het burgerjaarverslag tijdens het open huis van de gemeente gepresenteerd en beschikbaar gesteld. Wie er belangstelling voor heeft, kan een exemplaar van het burgerjaarverslag op het gemeentehuis afhalen; gratis, uiteraard.