Gemeente Wijdemeren


Gemeenteraad maakt weg vrij voor nieuwe school en peuterspeelzaal Bouw nieuwe Sint Antoniusschool start na zomervakantie

Onlangs heeft de gemeenteraad van Wijdemeren een aanvullend krediet beschikbaar gesteld van EUR 567.905 voor de realisatie van de Sint Antoniusschool en peuterspeelzaal Het Overstapje. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de realisatie van het project. De gemeenteraad van Wijdemeren geeft hiermee aan, dat zij groot belang hecht aan het realiseren van nieuwe, passende en veilige huisvesting voor de kinderen. De bouw van de school en peuterspeelzaal zal na de zomervakantie beginnen.

De gemeente Wijdemeren heeft hard gewerkt aan de voorbereiding van de nieuwbouw van de Sint Antoniusschool en peuterspeelzaal Het Overstapje. Samen met het schoolbestuur, Beldijk Beheer BV, Heilijgers Projectontwikkeling en Heilijgers Bouw uit Amersfoort is in een bouwteamverband invulling gegeven aan het bouwplan. Het bouwplan omvat het onderbrengen in een gebouw van de school, de peuterspeelzaal en circa 22 appartementen voor de koopmarkt. JSR Makelaars uit Hilversum is reeds gestart met de verkoop en geeft aan dat er veel animo is voor de appartementen. Volgens planning zullen de bouwwerkzaamheden direct na de zomervakantie van start gaan en ongeveer een jaar in beslag nemen. Als locatie is gekozen voor het plangebied Zuidsingel fase 7 aan de rand van Kortenhoef.