EVD

Wereld: EURid verwacht één miljoen domeinnamen .eu voor registratie in eerste jaar

---

Het European Registry for Internet Domains (EURid) consortium gaat de .eu TLD (Top Level Domein) beheren. De Europese Commissie heeft dit na onderzoek onder onafhankelijke experts aangekondigd. Zodra de EURid operationeel is, kunnen burgers en bedrijven een .eu TLD registreren. EURid biedt de gebruiker de mogelijkheid zich een Europese identiteit op internet aan te meten. Ondanks het relatief late verschijnen van de .eu TLD, verwacht EURid voor het eerste jaar ongeveer één miljoen domeinnamen.
EURid is een samenwerkingsverband tussen het Belgische registratiekantoor (DNS BE), het Italiaanse registratiekantoor (IIT-CNR) en het Zweedse registratiekantoor (NIC-SE). Het hoofdkantoor van EURid zal in Brussel gevestigd worden. Regionale kantoren zullen in Italië en Zweden worden opgericht om de noordelijke respectievelijk zuidelijke regios te ondersteunen. Om de concurrentie te stimuleren zal EURid alleen met een netwerk van agenten werken, die voor de registratie een volledig geautomatiseerd registratiesysteem tot hun beschikking krijgen.
EURid verwacht zes maanden na het afsluiten van een aantal administratieve punten van start te kunnen gaan met de uitgifte van de .eu TLD. De centrale uitgifte van een .eu TLD betekent overigens niet dat de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) de .nl TLD niet meer zou uitgeven. In Nederland blijft de SIDN gewoon verantwoordelijk voor de uitgifte van de .nl TLD.

Meer informatie:

· www.eurid.org/

04.06.2003
---

Bron: ECP.NL Nieuwsbrief
Nummer: 102901

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 102901 bij de informatiemanager WERELD (Regonda van de Sluis), e-mail WERELD, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 87 95.