Nieuwsbericht

zondag, 8 juni 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Woninginbraak

- Heerhugowaard, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Dijkweg in Heerhugowaard. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam in te slaan. De slaapkamer is doorzocht en er is een bos sleutels meegenomen.

- Alkmaar, zaterdag 7 juni 2003.
Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 8.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Valkenierstraat in Alkmaar. De onbekenden zijn binnengekomen door een schuifpui te forceren. Er worden onder andere een horloge, een fotocamera, diverse sieraden en passen vermist.

Auto gestolen

- Alkmaar, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdagavond is er tussen 20.00 uur en 21.15 uur een auto gestolen vanaf de Wielsloot in Alkmaar. Het betreft een witte Opel Corsa met het kenteken FT-ZT-05.

- Alkmaar, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend is er tussen 1.30 uur en 2.00 uur een auto gestolen vanaf de Schoolstraat in Alkmaar. Het betreft een zwarte Opel Kadett met het kenteken SP-85-SB. In de auto zat een autoradio ter waarde van 500 euro.

Inbraak in zwembad
Heiloo, zaterdag 7 juni 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een zwembad aan De Omloop in Heiloo. Er waren twee deuren van het gebouw geforceerd: die van een winkeltje en die van het ketelhuis. De onbekenden zijn binnengekomen door de scharnieren uit de deuren te tikken. Er is snoepgoed en drank weggenomen.

Onder invloed in de auto

- Alkmaar, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend om 0.05 uur is een 25-jarige inwoner van 't Veld gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Bestevaerstraat in Alkmaar. De man blies 575 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen en kon zijn rijbewijs inleveren.

- Alkmaar, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend om 3.00 uur is een 25-jarige inwoner uit Huizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Bergerweg in Alkmaar. De man blies 420 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

- Heerhugowaard, zondag 8 juni 2003.
Zondagochtend omstreeks 2.45 uur is een 20-jarige inwoner van Heerhugowaard gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Berckheidelaan in Heerhugowaard. De man blies 280 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

- Heiloo, zondag 8 juni 2003.
Zondagochtend omstreeks 3.30 uur is een 30-jarige inwoner van Veenendaal gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de A9 ter hoogte van Heiloo. De man blies 510 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Doorrijder heeft teveel drank op
Alkmaar, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagavond om 18.10 uur is een 51-jarige motorrijder uit Koog aan de Zaan gewond geraakt na een bijna-botsing met een 47-jarige automobilist uit Alkmaar langs de Kanaalkade in Alkmaar. De motorrijder reed over de Kanaalkade vanuit de richting Geestersingel in de richting van de Wageweg. Van de andere kant kwam de automobilist die bij de kruising met de Gedempte Nieuwesloot plotseling linksaf sloeg, waardoor de motorrijder hevig schrok en de macht over het stuur verloor. De motorrijder werd niet geraakt door de auto, maar doordat hij de macht over het stuur verloor ging hij onderuit. De automobilist reed door, maar werd thuis door de politie aangehouden (kenteken was bekend). De man mocht een blaastest doen en blies 1040 ug/l terwijl 220 ug/l het maximum is. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en is ingesloten. Later mocht hij naar huis.

NOORDKOP

Woninginbraak

- Warmenhuizen, vrijdag 6 juni 2003.
Tussen donderdag 11.30 uur en vrijdag 17.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Schoffel in Warmenhuizen. De daders zijn vermoedelijk via een openstaand raam naar binnengekomen. Een portemonnee met daarin een pinpas is weggenomen. Even later was er door de inbrekers geld gepind vanaf de rekening van de gedupeerde. Het is onbekend hoe de pincode gekraakt is.

- Schagen, zondag 8 juni 2003.
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Zuider Vijverlaan in Schagen. Het is niet bekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen. Er worden een videocamera, een mobiele telefoon en ongeveer 40 euro vermist.

Pinnende man beroofd
Den Helder, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdagavond even na 22.00 uur is een 56-jarige man uit Den Helder van zijn geld beroofd tijdens het pinnen aan het Koningsplein in Den Helder. Op het moment dat de man 350 euro had gepind, graaide een onbekende man het geld uit de automaat weg en ging er hardlopend vandoor. Bij de beroving is geen geweld gebruikt.

Man gewond tijdens redden van kat
Den Helder, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend omstreeks 0.20 uur wilde een 25-jarige dierenvriend uit Den Helder een katje van een dak van een pand aan de Vechtstraat in Den Helder halen die daar zat en er niet meer vanaf kon. Tijdens de reddingsactie viel de man van het dak en maakte een val van ongeveer drie meter. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het Geminiziekenhuis in Den Helder overgebracht. Hoe het met de kat gaat is niet bekend.

Onder invloed in de auto
Den Helder, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend omstreeks 3.30 uur is een 59-jarige inwoner van Den Helder gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Van Foreestweg in Den Helder. De man blies 500 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Man beroofd met geweld
Den Helder, zondag 8 juni 2003.
Zondagochtend omstreeks 0.15 uur is een 62-jarige man uit Dortmund (Duitsland) van zijn portemonnee beroofd langs Strandslag de Zandloper in Den Helder. De man liep met zijn vrouw op genoemde locatie toen hij plotseling door twee mannen van achteren werd benaderd en op de grond gegooid. Hierbij viel zijn bril op de grond die door de daders kapot werd getrapt. De man kreeg een klap op zijn hoofd waarna zijn kleding werd onderzocht waarbij zijn portemonnee met ongeveer 450 euro werd meegenomen.

WESTFRIESLAND

Grootscheepse verkeerscontrole
Medemblik, donderdag 5 juni 2003.
Donderdag is er van 15.30 uur tot 20.00 uur een grote verkeerscontrole geweest langs de Dissel, Westerhaven, Oosterhaven en Almereweg in Medemblik. Hierbij zijn 76 processen-verbaal uitgeschreven: 40 voor overtreders op de bromfiets (waarvan twaalf opgevoerde bromfietsen) en 30 voor automobilisten die in overtreding zijn gegaan (waarvan 22 voor het rijden zonder autogordel). Er zijn zes bekeuringen geschreven voor overige overtredingen, waaronder het negeren van een stopteken en het beledigen van een politieagent.

Woninginbraak
Hoorn, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdag is er overdag ingebroken in een woning aan De Weel in Hoorn. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Er zijn een laptop en GSM meegenomen door de inbrekers.

Vrouw ligt een dag in een sloot
Schellinkhout, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdag in het begin van de avond is een 74-jarige vrouw uit Schellinkhout levenloos in een sloot aan de Dorpsweg in Schellinkhout aangetroffen. De vrouw was aan het einde van donderdagmiddag voor het laatst gezien toen zij haar grasveld aan het maaien was. De volgende dag zagen buurtbewoners dat de grasmaaier nog steeds op dezelfde plek stond als een dag eerder. De vrouw is vermoedelijk onwel geworden tijdens het grasmaaien en vervolgens in de sloot gevallen en verdronken. Zij is door de brandweer uit de sloot gehaald.

Onder invloed op de bromfiets

- Hoorn, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdagavond omstreeks 22.10 uur is een 14-jarige bromfietser uit Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Hogerbeetsstraat in Hoorn. De jongen blies 385 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De jongen kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het rijden op een bromfiets zonder gerechtigde leeftijd.

- Hoorn, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagmiddag is een 20-jarige bromfietser uit Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Zwaagmergouw in Hoorn. De man blies 475 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Onder invloed in de auto
Berkhout, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend omstreeks 1.00 uur is een 46-jarige man uit Wester-Koggenland gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Provincialeweg in Berkhout. De man blies 640 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontrole
Lambertschaag, vrijdag 6 juni 2003.
Vrijdagmiddag is er van 17.00 uur tot 17.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Dijkweg in Lambertschaag. Er zijn vier automobilisten bekeurd waarvan de snelste 117 kilometer per uur reed waar 80 kilometer per uur het maximum is.

Bejaarde vrouw aangereden
Venhuizen, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagochtend omstreeks 10.20 uur is een 81-jarige vrouw uit Venhuizen gewond geraakt nadat zij door een 73-jarige automobilist uit Delft is aangereden op de kruising Twijver/Sint Lucasstraat in Venhuizen. De vrouw, lopend met een rollator, was in het gezelschap van een 62-jarige vrouw uit Venhuizen in een invalidenwagen. Beide vrouwen staken de Twijver over op het moment dat de automobilist achteruit reed. Hierbij zag hij de dames over het hoofd en reed ze aan. De 81-jarige vrouw is met knie- en beenverwondingen naar het Sint-Jan in Hoorn overgebracht. De invalidenwagen heeft lakschade.

Fietser overleden
Zwaag, zaterdag 7 juni 2003.
Zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur is een 83-jarige inwoner van Zwaag zwaargewond geraakt nadat hij al fietsend was aangereden door een 35-jarige automobilist uit Hoogwoud. De fietser is dezelfde dag nog overleden in het ziekenhuis. De bejaarde fietser reed vanuit Hoorn in de richting van Blokker over de Westerblokker in Zwaag en op de kruising met de Oostergouw werd hij geschept door de automobilist. Deze kwam vanuit de richting Kersenboogerd en reed in de richting van de Nieuwe Steen. De 83-jarige man is vervolgens zwaargewond met hoofd-, been-, en bekkenverwondingen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht, waar hij enkele uren later overleed. Volgens een getuige reed de automobilist door rood, terwijl de man zelf verklaart door groen te zijn gereden. De politie van Hoorn is op zoek naar getuigen van het ongeval om zekerheid te krijgen omtrent het wel of niet door rood rijden. Dit kan telefonisch via het nummer 0900-8844.