Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-06-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.00 uur) Dinsdag 10 juni 2003

Maastricht, woninginbraak.

In het afgelopen lang weekeinde heeft in een woning aan de Termileslaan te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers kregen de toegang tot de woning na het forceren van het slot in de voordeur. De woning werd geheel doorzocht. Weggenomen werden een PC, een laptop, een koffiezetapparaat, audioapparatuur, diverse juwelen, tientallen dvds en een bestek. De bewoners die de inbraak maandagavond ontdekten hebben van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, motorrijder gewond.

Een 51 jarige motorrijder uit Maastricht is maandagmiddag 9 juni 2003 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Keurmeestersdreef te Maastricht. De motorrijder had te laat gezien dat een voor hem rijdende personenauto vaart minderde bij het naar rechts afslaan. Om een aanrijding te voorkomen remde hij zijn voertuig sterk af en kwam daarbij ten val. Bij de val brak de motorrijder zijn linker sleutelbeen. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hem medische verzorging werd geboden. Na behandeling kon hij huiswaarts. De motor liep slechts geringe schade op.

Maastricht, jeugdige brandstichtertjes.
Twee jeugdige inwonertjes van Maastricht (9 en 10 jaar) zijn maandagmiddag 9 juni 2003 omstreeks 17.40 uur door de politie aangehouden wegens een brandstichting op de Amalbergastraat te Maastricht.
Het tweetal stak daar een bouwkeet in brand welke geheel in vlammen opging. Uit een naast de bouwkeet staande wals haalden zij wat brandstof weg waarmee zij de bouwkeet in de hens staken. De ter plaatse ontboden brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de bouwkeet verloren ging. Een van de ouders van de jeugdige die gehoord had dat hun kind bij de brandstichting betrokken was meldde zich kort daarna ter plaatse met de jeugdige. Het tweede brandstichtertje werd thuis opgehaald. Aan het politiebureau werd daarna tegen beide jongetjes proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werden beiden onder ouderlijk gezag gesteld. De bouwfirma uit Kerkrade zal vandaag van de vernieling aangifte doen.

Maastricht, diefstal auto mislukt.
Op de Kruisstraat te Maastricht heeft maandagavond 9 juni 2003 omstreeks 21.30 uur een poging tot diefstal van een personenauto plaatsgevonden. Een man die met een fiets was komen aanrijden was met een ijzeren staaf doende met het forceren van een van de portieren van de auto. Een ter plaatse gestuurde politiepatrouille trof de inbreker echter niet meer aan. Naar hem werd in de buurt nog gezocht maar hij bleef onvindbaar. De betreffende auto werd aangetroffen. Tussen de ruit en het portier van de auto werd een ijzeren staaf aangetroffen. Het portier was door het wrikken fiks beschadigd. De eigenaar van de auto, een 18 jarige inwoner van Ede, deed kort daarna bij de politie aangifte van poging tot diefstal van de auto.