Politie Gelderland-Zuid
























Onderzoek in oplichtingszaak afgesloten


De politie van het district Tweestromenland heeft een onderzoek naar grootschalige oplichtingspraktijken afgesloten. In deze zaak zijn vier verdachten aangehouden. Het zijn twee Nijmegenaren van 30 jaar en één van 44 jaar oud en een 43-jarige inwoner va Weurt. De 43-jarige had slechts een gering aandeel in de zaak en werd enkele dagen na zijn aanhouding heengezonden. De drie Nijmeegse verdachten zitten momenteel nog vast.

De verdachten handelden onder een valse bedrijfsnaam en bestelden bij andere bedrijven grote hoeveelheden goederen die nooit werden betaald. In totaal werden 60 personen en/of bedrijven benadeeld. De totale schade bedroeg bijna E 700.000,-
Van de bestelde goederen is vrijwel niets teruggevonden.


Het onderzoek startte op 14 januari van dit jaar. Op 29 januari kwam misdaadverslaggever Peter R. de Vries in actie en leverde de 44-jarige verdachte uit aan de politie. Gezien de stand van het onderzoek op dat moment kon de verdacht toen nog niet worden aangehouden. Peter R. de Vries besteedde in één van zijn televisie-uitzendingen aandacht aan de zaak.


De recherche van het politiedistrict Tweestromenland heeft met 8 rechercheurs aan de zaak gewerkt.



Wijchen, 10 juni 2003

Ben van Ingen Schenau,

Tel. 06 - 51 59 24 22



---- --