Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (10/6)

Breda dinsdag 10 juni 2003

Aanhouding op Station

BREDA: Op het station van de Nederlandse Spoorwegen aan het Stationsplein is maandagochtend een 23-jarige man uit Somalië zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De Somaliër had een verblijfsdocument van iemand anders in zijn bezit. De verdachte is overgedragen aan de Spoorwegpolitie. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Vrachtauto rijdt in op stilstaande file

BREDA: dinsdagmiddag 10 juni 2003 omstreeks 13.15 uur is een vrachtwagen op de Johan Willem Frisolaan ingereden op een stilstaande file. De 37-jarige vrachtwagenchauffeur, die vanuit de richting van de Fatimastraat kwam, had te laat in de gaten dat de auto`s voor hem ter hoogte van de verkeerslichten met de Baronielaan stil stonden voor het rode verkeerslicht. In totaal raakten een vrachtwagen en drie personenauto`s zwaar beschadigd. Twee lichtgewonden zijn ter plaatse door personeel van een ambulance behandeld. De materiële schade was enorm. De vrachtwagen en twee personenauto`s moesten worden getakeld. De rijbaan is enige tijd afgesloten geweest.

Aanhouding na achtervolging bromfietser

BREDA: Een 12-jarige inwoner van Breda is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding. Surveillerende politieagenten zagen de jongen met hoge snelheid op een bromfiets in de Willem de Bruynstraat rijden. Bij het zien van politie probeerde hij te ontkomen. De jeugdige bromfietser haalde allerlei capriolen uit en reed zonder te kijken de kruising Cornelis Joosstraat en Alard Duhamelstraat op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Breda die net de kruising opkwam rijden. De jongen is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis waar is vastgesteld dat hij enkele breuken in zijn voet had en een hersenschudding.

Inbraak in auto`s

BREDA: Bij een autobedrijf in de Kleine Krogt is afgelopen weekend in drie auto`s ingebroken. Bij een van de auto`s is een schuifdeur gedemonteerd en gestolen.

Terugvinden gestolen auto

BREDA: Dinsdagmorgen is door surveillerende agenten een gestolen auto teruggevonden. De personenauto, een Opel Kadett, is aangetroffen aan de Nieuwe Kadijk. De auto bleek maandagnacht te zijn gestolen uit de Jacob Romanstraat. De auto is inmiddels terug bij de eigenaar.

Kop-/staartbotsing met gewonde

ETTEN-LEUR: Dinsdag 10 juni vond kort na het middaguur op de Zevenbergseweg een kop-/staartbotsing plaats, waarbij in totaal twee personenauto`s en drie bestelauto`s betrokken waren. Een 53-jarige vrouw uit Zevenbergen werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Een van de betrokkenen verklaarde te hebben moeten remmen voor een bus, die stilstond op de rijbaan.

Diefstal bromfiets

FIJNAART: Zaterdagnacht is aan de Boerendijk een bromfiets gestolen. De roodkleurige scooter van het merk Aprilia is voorzien van het verzekeringsplaatje ZGG-611.

Inbraak bedrijf

MOERDIJK: Zondagnacht is ingebroken in een kantoor van een bedrijf in de Steenweg. De dader heeft een gat in de afrastering geknipt om op het terrein van het bedrijf te komen. Om in het kantoor te komen zijn een aantal ramen open gebroken. Er is een aantal computers met flatscreens gestolen.

Motorrijders gewond

WILLEMSTAD: Een 40-jarige inwoner van Spijkenisse is maandagmiddag gewond geraakt. De motorrijder raakte nabij de Malthaweg van de weg en kwam ten val. Voor onderzoek is deze bestuurder met pijn in de schouder en nek per ambulance overgebracht naar het Sint Franciuscus ziekenhuis te Roosendaal. De motor is licht beschadigd, omdat er met geringe snelheid is gereden.

Later die middag is in het Sluispad Noord een 49-jarige motorrijder met bijrijder omver gereden door een personenauto. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Heesch, heeft bij het afslaan de motorfiets niet gezien. Beide voertuigen reden met lage snelheid, waardoor slechts lichte schade aan voertuigen is ontstaan. De bijrijdster van de motor heeft zich op de eerste hulp post van het ziekenhuis aan haar pijnlijke rug laten onderzoeken.

Vernieling slagboom

ZEVENBERGEN: Op maandagmiddag is melding gemaakt van een kapotte slagboom van de spoorweg overgang in de Hazeldonksezandweg. De vernieling is gezien door een getuige. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers