Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-06-2003 3e persbericht van dinsdag 10 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder gewond bij aanrijding
Een 40-jarige motorrijder uit Best is dinsdag om 14.10 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Bisschop Bekkerslaan - Franklin D. Rooseveltlaan. De man reed over de Bisschop Bekkerslaan komende vanuit de John F. Kennedylaan. Bij de genoemde kruising reed hij rechtdoor. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 54-jarige Eindhovenaar, sloeg linksaf en liet de motorrijder niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met een verbrijzelde vinger, een gebroken been en een gebroken enkel in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Hennep
Dinsdag is in een woning aan de Berkenstraat een hennepkwekerij met 484 planten gevonden. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De bewoners waren niet thuis en moeten later gehoord worden. Omdat vermoed werd dat in een andere woning in de Berkenstraat ook een kwekerij was, is de politie daar ook binnen gegaan. Daar bleek wel een kwekerij geweest te zijn, maar die was al opgeruimd. Wel was het zegel van de elektriciteitsmeter verbroken. Voor beide woningen is het energiebedrijf gewaarschuwd.

Eindhoven: Overvaller? meldt zich
Een 22-jarige Eindhovenaar heeft zich dinsdag om 18.30 uur op het politiebureau gemeld omdat hij, volgens zijn zeggen, geprobeerd had een man te beroven. De man vertelde dat hij dinsdag rond 12.00 uur op de Kruisstraat bij de Verwerstraat iemand met een (nep) pistool had bedreigd met de bedoeling hem te beroven. Er volgde een worsteling en de rover vluchtte. Bij de politie is geen aangifte of melding van een beroving gedaan. De man die zich meldde had een (nep)pistool bij zich. Dat is in beslaggenomen en de man is voor onderzoek ingesloten. Een mogelijk slachtoffer kan zich melden bij de politie.

Helmond: Zakkenroller
In een winkel aan de Veestraat is dinsdagmiddag de portemonnee van een 56-jarige Helmondse vrouw gestolen. De portemonnee met 50,= en pasjes werd uit haar tas gepakt.

Helmond: Diefstal
Uit de kassa van een bedrijf aan de Houtsdonk is dinsdag rond 17.15 uur geld gestolen. De eigenaar van het bedrijf was even niet in het kantoor, maar hij zag een man uit het kantoor komen en met een auto wegrijden. In het kantoor zag hij dat de kassalade open stond. Er was ruim 3.000,= weg.

Gemert: Fietsen uit garage gestolen
Uit een garagebox bij een woning aan de Pinksterlelie zijn dinsdag tussen 0.00 en 16.15 uur een dames- en herenfiets van het merk Batavus gestolen. Er is een ruitje van de garagedeur ingeslagen