Botanische Tuinen Universiteit Utrecht



10 juni 2003

Plantpower!

Pas op uw tellen...

Planten zijn niet lief. Ze prikken en steken dat het een lieve lust is, hebben heel wat smerige trucjes achter de hand en zijn meesters in het vergiftigen van hun vijanden. Als ze zelf niet sterk genoeg zijn, roepen ze gewoon wat extra hulp in. Durft u uw lief nog een bloemetje te geven?

Vanaf heden is in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk de spannende tentoonstelling `Plantpower!' te bezichtigen. Bezoekers kunnen er kennismaken met de verborgen krachten van planten. Bijvoorbeeld met Schoonmoedersstoel, die bedoeld is voor niet zulke aardige schoonmoeders en gifmengers zoals Vingerhoedskruid en Tabak. Zie het Kruidje-roer-me-niet `ik ben dood' spelen om aan belagers te ontkomen en ontdek dat sommige planten een permanente lijfwacht hebben of hulptroepen inroepen als de nood aan de man komt.

Verder is in de Tuin in het kader van het jaarthema Plantpower! de `Prachtige Prikkers'-border te vinden vol bijzondere plantensoorten met stekels, doornen en brandharen. Ook in de Thematuin is een speciaal vak ingericht met weerbare planten.
Plantpower! zal u verbazen en verbijsteren en de vraag is of u zich ooit nog veilig zult voelen in uw tuin...

Plantpower! is te zien tot 30 september in de Botanische Tuinen, Budapestlaan 17, De Uithof, Utrecht.
Fort Hoofddijk is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. De entreeprijs is EUR 4,50 voor volwassenen, EUR 3,50 voor 65+ en EUR 1,50 voor kinderen t/m 11 jaar en houders van een U-pas. Een brochure met extra informatie is te koop in de tuinwinkel. Voor meer informatie over de Tuinen bel 030-2535455 of kijk op www.botanischetuinen.uu.nl


---