AVR BEDRIJVEN

Staatssecretaris Van Geel opent nieuwe AVR-installaties

Persbericht Holding AVR-Bedrijven
Rotterdam, 11 juni 2003

Staatssecretaris Van Geel opent nieuwe afvalscheidinginstallaties AVR

Staatssecretaris Van Geel opent op 11 juni 2003 de twee nieuwe afval-scheidinginstallaties van het afval- en milieuconcern AVR. De gezamenlijke opening vindt bij Rozenburg plaats, de locatie waar de grootste installatie in gebruik wordt genomen. Bij de plechtigheid wordt tevens de winnaar bekend gemaakt van een designwedstrijd. Een tiental studenten van de Design Academy Eindhoven is aan de slag gegaan met afvalmaterialen, om deze een soms wel heel opvallend tweede leven te geven. Voor het meest verrassende ontwerp krijgt de winnaar een aanmoedigingsprijs overhandigd; alle ontwerpen worden bij de opening gepresenteerd.

De afvalscheidingsinstallaties (ASI's) bij Rozenburg en in Utrecht kunnen dagelijks respectievelijk 600 ton en 400 ton grof huishoudelijk afval en grof bedrijfsafval verwerken. Afval wordt via diverse stappen gescheiden in een groot aantal stromen zoals hout, papier, plastic, zand en ijzer. Deze stromen vinden vervolgens elders een nuttige toepassing in bijvoorbeeld de spaanplaatindustrie of als brandstof in bijvoorbeeld een energiecentrale. In beide installaties werken tezamen een 50-tal mensen in twee ploegen, die de installatie 16 uur per dag bedienen.

AVR heeft in 2002 voor 99 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan zo'n 30 miljoen euro in hoogwaardige verwerkingstechnieken. De beide ASI's nemen hiervan ruim 15 miljoen euro voor hun rekening. Het bedrijf levert met de opening van de ASI's een belangrijke bijdrage aan het landelijk en Europees afvalbeleid, dat er op gericht is om afval zoveel mogelijk te recyclen en hergebruiken.

De opening vindt op 11 juni om 10.00 uur plaats bij AVR-Afvalverwerking, Prof Gerbrandyweg 10 te Rozenburg.
---

---