Numico NV

Numico is committed to open communications to stakeholders

Media informatie --- Persbericht 11/06/03

Numico herfinanciert leningen succesvol

Bereikt akkoord over banklening van EUR 1,25 miljard, looptijd 3,5 jaar

Zal converteerbare obligatielening uitgeven van EUR 300 miljoen, looptijd 7 jaar

Koninkijke Numico N.V. maakt bekend een lening van EUR 1,25 miljard te hebben afgesloten, die volledig is gegarandeerd door een syndicaat van internationale banken. Voor deze lening zijn geen zekerheden gegeven. Bovendien zal Numico in het kader van deze herfinanciering een achtergestelde converteerbare obligatielening uitgeven van tenminste EUR 300 miljoen. Dit zal Numico in staat stellen alle huidige uitstaande bankleningen (senior debt) terug te betalen en de converteerbare obligatieleningen 2004 en 2005 op of voor de respectievelijke vervaldata af te lossen.

Jan Bennink, CEO van Numico: Met deze faciliteit hebben wij met succes het belangrijkste financiële managementvraagstuk opgelost. Ook worden wij nu in staat gesteld om ons volledig te richten op de kasstroomgenererende kernactiviteiten Babyvoeding en Klinische Voeding en om de activiteiten bij GNC terug te brengen naar het gewenste niveau. Dankzij deze herfinanciering kunnen wij ons volledig richten op onze strategische doelstelling om een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voedingen met hoge marges te worden. Bovendien wordt hiermee het vertrouwen onderschreven dat de bestaande bankrelaties hebben in de positieve vooruitzichten van Numico.

De banklening bestaat uit een revolverend krediet van EUR 1,25 miljard, waarvoor geen zekerheden zijn verstrekt, met een marge van
1,875% boven EURIBOR en een looptijd tot 31 december 2006. De achtergestelde converteerbare obligatielening, met een looptijd van zeven jaar, bedraagt EUR 300 miljoen met een optie voor de banken de uitgifte te verhogen met een bedrag van EUR 45 miljoen. De financiering zal worden aangewend voor algemene doeleinden en de terugbetaling van alle huidige uitstaande bankleningen en de converteerbare obligatieleningen op of voor de respectievelijke vervaldata in 2004 en 2005.

De converteerbare obligaties zullen slechts aangeboden worden aan institutionele beleggers. Er zal een aanvraag worden ingediend om de converteerbare obligaties te noteren aan Euronext Amsterdam. Verwacht wordt dat de notering binnen vier weken na 11 juni 2003 plaatsvindt. Binnen deze periode van vier weken zal Numico een prospectus uitgeven teneinde aan de noteringsverplichtingen te voldoen. De achtergestelde converteerbare obligaties zullen worden uitgegeven aan institutionele beleggers op of rond het tijdstip dat deze genoteerd worden. Naar verwachting zal de coupon tussen de 3% en 3,5 % bedragen en de conversiepremie tussen de 55% en 60%.

o Download het volledige persbericht

Zoetermeer, 11 juni 2003

Contact opnemen?

Voor meer informatie kan de pers contact opnemen met Corporate Communications:

Elvira Luykx (woordvoerder)
Tel: + 31 (0) 79 353 9765

Annemarie Kaptein
Tel: + 31 (0) 79 353 9537

Uwanami Schmidt
Tel: + 31 (0) 79 353 9013

Fax: + 31 (0) 79 353 9057
Email:press@numico.com

© Koninklijke Numico N.V.

Routebeschrijving
Factsheet
Jaarverslag 2002