NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Inschrijving Nationale Compliment 2003 mogelijk tot 30 juni!

De inschrijving voor Het Nationale Compliment 2003, dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten is nog mogelijk tot 30 juni a.s. De drie beste projecten winnen resp. 12.500 Euro, 7.500 Euro en 5.000 Euro. Het Nationale Compliment is een initiatief van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en wordt ondersteund door de Rabobank. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De feestelijke uitreiking vindt op 9 december plaats.

Thema 2003: Samen Werkt!
Bij de beoordeling van de inschrijvingen wordt behalve naar algemene criteria, ook gekeken of er aansluiting is bij het thema 'Samen Werkt'. De jury let dit jaar speciaal op verrassende samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, bedrijfsleven en vrijwilligersprojecten. Gebleken is dat vrijwillige inzet loont. Initiatieven van individuen groeien uit tot projecten die bijdragen tot een leefbare maatschappij. Ze zorgen voor sociale samenhang en actief burgerschap. Ook de politiek en het bedrijfsleven erkennen dit, zeker nu de waarden en normen van dit land zo hoog op de politieke agenda staan. En steeds duidelijker wordt dat bundeling van krachten de beste resultaten oplevert.

Naast de raakvlakken met het thema kijkt de jury o.a. of het project een voorbeeldfunctie heeft en het idee overdraagbaar en financieel haalbaar is. Uiteraard moet het gaan om echt vrijwilligerswerk; werk waar alleen een onkostenvergoeding tegenover staat. Ook moet het project controleerbaar zijn.

Inschrijven
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij NOV (tel. 030 2319844, algemeen@nov.nl ) of via www.nov.nl. De inschrijving sluit op 30 juni 2003.

Het GemeentenCompliment en Het OndernemersCompliment Behalve Het Nationale Compliment worden op 9 december ook Het GemeentenCompliment uitgereikt aan de gemeente met een actief vrijwilligerswerkbeleid en het Het OndernemersCompliment aan het bedrijf dat maatschappelijk onderneemt door
werknemersvrijwilligerswerk. Inschrijven voor deze twee Complimenten is nog mogelijk tot 30 september.

Einde bericht