Gemeente Den Helder

10-06-2003
6700 planten brengen kleur in de stad

Na het opknappen van het straatmeubilair in de binnenstad gaat de gemeente volgende week bloembakken plaatsen op verschillende locaties in de binnenstad. Zo komen aan de kop van de Beatrixstraat twintig bakken met voornamelijk hanggeraniums te staan en op het Stationsplein tien grote schalen. In de Koningstraat en de Spoorstraat worden in totaal 84 kleinere bakken geplaatst. Dit gebeurt in opdracht van de winkeliers.
Ook buiten het stadscentrum gaan geraniums de boel opfleuren: vijf bakken bij het Falga Winkelcentrum, acht bakken op de Marsdiepstraat/Marsdiepplein, vijf bakken bij het Winkelcentrum Baljuwstraat en negen bakken rondom het stadhuis.

Naast bloembakken wordt volgende week ook een flinke hoeveelheid eenjarigen geplant in plantvakken op het Bernhardplein, op de begraafplaats, in het Churchillpark en bij het monument Voor Hen Die Vielen.

In dezelfde week gaat de gemeente, afhankelijk van de weersomstandigheden, aan de slag met het schoonmaken van de boomroosters. Dat gebeurt met behulp van een infra-rood brander. Voor deze werkzaamheden zijn droge weersomstandigheden vereist. « terug