Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Dinsdag 10-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 11-jun-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Rein Kloppenburg (038-496 38 91)
---

ONDERZOEK NAAR AUTODIEVEN



DEVENTER - Gistermiddag rond 17.40 uur wordt er aan De Dreef een personenauto gestolen. De zoon van de benadeelde vrouw gaat vervolgens op zoek naar de auto en treft deze aan bij een benzinestation aan de Henri Dunantlaan. Hij belt de politie en wanneer deze ter plaatse komt zien zij de verdachte tanken. Wanneer deze op zijn beurt de politie ziet, vlucht hij. Hij weet vervolgens in een andere personenauto te springen, welke eerder die middag in Twello gestolen blijkt te zijn. De auto rijdt samen met weer een andere personenauto weg. Die andere auto blijkt op maandag in Arnhem ook te zijn gestolen en gistermiddag in Apeldoorn getankt te hebben zonder te betalen. De beide gestolen auto's rijden weg richting de Snipperlingsdijk. Op de hoek van de Henri Dunantlaan en de Oude Bathmenseweg krijgt de in Arnhem gestolen auto een aanrijding. Door zijn hoge snelheid kan hij niet op tijd remmen voor de stilstaande auto's voor het verkeerslicht. Hij raakt een van de auto's daar, die vervolgens weer tegen een andere auto botst. Er raakt hierbij niemand gewond. Vervolgens vluchten de inzittenden van de gestolen auto te voet (de andere gestolen auto rijdt door). In de Lekstraat stelen ze een snorfiets, waarbij de eigenaar hardhandig van zijn snorfiets wordt gewerkt, en gaan er verder vandoor. Later die avond raakt de snorfiets nog betrokken bij een winkeldiefstal in Gorssel. De daders van alle genoemde delicten zijn nog voortvluchtig. De politie stelt een nader onderzoek in.

(03-072196)


---

TASJESROVER AANGEHOUDEN



DEVENTER - Gisteravond is en 22-jarige vrouw uit Deventer aan de Atalanta beroofd van haar tas. De vrouw liet samen met haar broer de hond uit, toen zij achterop werden gefietst door twee jongens (op één fiets). De jongen die achterop zat gaf de hond vervolgens een schop. Om de hond te beschermen bukte de vrouw, waarbij haar handtas van haar schouder gleed. Deze werd hierop door dezelfde jongen weggegrist. Een stukje verderop werd de tas weer weggegooid en bleek de mobiele telefoon te zijn weggenomen. Omdat men de dader kende, kon deze later op de avond worden aangehouden in zijn woning. Het betrof een 16-jarige jongen uit Deventer.

(03-072228)


---

Einde


---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van dinsdag 10-jun-2003 07:00 uur
tot woensdag 11-jun-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
---


AANHOUDING WINKELDIEVEN



HASSELT - Dinsdagmiddag werden na diefstal van twee pakken kipfilet (waarde ruim E 21,00), in een supermarkt aan de Prinsen Hoven, twee jongens uit Hasselt(16 jr.) en Hulst(17 jr.) door het personeel aangehouden en aan de politie overgedragen. In het politiebureau beledigde een van hen de politiemensen en spuugde naar hen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor zowel diefstal als belediging.


---


AANHOUDING MAN MET MES



STEENWIJK - Een 24-jarige man uit Steenwijk is dinsdagmiddag achter een container op een parkeerplaats van de Kalverstraat aangehouden. Hij was eerder met ontbloot bovenlijf en in het bezit van een fileermes op de Markt, de Gasthuisstraat en de Oosterstraat gesignaleerd. Overigens bedreigde hij niemand. Bij zijn aanhouding werd hem gesommeerd het mes weg te gooien. Hieraan voldeed hij. De man was geestelijk in de war. Na behandeling door een arts werd hij per ambulance overgebracht naar een psychiatrische inrichting.


---





Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --

Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
Van 10 op 11 juni 2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Rein Kloppenburg
038-4963891



---

Inbraak en diefstal uit Container

Olst - Op dinsdag 10 juni 2003 te 08.00 uur werd aangifte gedaan van inbraak en poging tot diefstal uit een bouwcontainer op een bouwterrein aan de Averbergen. De container werd opengebroken. De dader(s) hebben (heeft) geprobeerd om een zware bouwcircelzaag mee te nemen. Dit is om onduidelijke reden niet gelukt. Totale schade is niet bekend.
(03-071723)



---

DIEFSTAL VLAGGEN



RAALTE - Op dinsdag 10 juni 2003 te 11.10 uur is er aangifte gedaan van diefstal van 3 vlaggen van een bedrijfspand aan de Munstersestraat te Raalte. Feit is mogelijk gepleegd tussen 7 juni te 16.30 uur en 8 juni te 14.30 uur. De totale schade bedraagt ongeveer 450 Euro.

---

Einde dagrapport Pers Salland


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Dinsdag 10-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 11-jun-2003 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

VREEMDELINGENDIENST GESLOTEN



ZWOLLE - In verband met vervanging van apparatuur is de Vreemdelingendienst van het District Midden (gemeenten Zwolle, Hardenberg, Dalfsen en Ommen) van de politie IJsselland gesloten op vrijdag 13 en maandag 16 juni 2003. Op deze dagen worden dus geen spreekuren voor vreemdelingen gehouden. De Vreemdelingendienst is gehuisvest in het hoofdbureau van de politie in Zwolle.

---

RUGKLACHTEN NA KOP-STAART AANRIJDING



OMMEN - Dinsdagochtend even voor 8.30 uur ontstond er een kop-staart aanrijding op de afrit naar de Balkerweg van de N340 komende uit de richting Raalte. Een 21-jarige vrouw uit Lemelerveld remde af voor de kruising met de Balkerweg. Een achter haar rijdende 28-jarige vrouw uit Deventer merkte dit te laat op en reed tegen haar voorgangster op. De vrouw uit Lemelerveld liep door de klap rugklachten op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

(03-071738)


---

CONDENSDROGER VEROORZAAKT BRANDALARM



HARDENBERG - Dinsdag even na 17.00 uur kregen brandweer en politie een melding dat er een brandalarm afging in een woning aan de Klaproos. In de woning was niemand aanwezig en de brandweer kon alleen via een slaapkamer op de eerste verdieping binnenkomen. In het huis werd echter geen rook of brand aangetroffen. Het brandalarm is waarschijnlijk afgegaan door warmte van een condensdroger die in de buurt van de brandmelder stond.

(03-072122)


---

PARKEERCONTROLE



OMMEN - Dinsdagmiddag werden bij een controle op het gebruik van de parkeerschijf de volgende bekeuringen uitgeschreven:
- verkeerd geparkeerd:
1 x Kerkplein
1 x Vrijthof
- geen parkeerschijf aangebracht:
1 x Markt
4 x Varsenerstraat
2 x Weth. Paarhuisstraat
- tijd niet juist:
1 x Varsenerstraat

(03-072089)


---

RIJBEWIJS INGEVORDERD



BALKBRUG - Dinsdag even na 22.00 uur werd het rijbewijs van een 24-jarige man uit Dedemsvaart ingevorderd. De snelheid van zijn auto werd geklokt op de Oud Avereest in Balkbrug. Hij reed 120 km/u waar 60 is toegestaan.

(03-072220)


---

Einde


---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van dinsdag 10-jun-2003 07:00 uur
tot woensdag 11-jun-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
---


SNELKRAAK BIJ DROGISTERIJ



KAMPEN - Woensdagmorgen (03.08 u.) werd een etalageruit van een drogisterij aan de Oudestraat vernield. Via de ontstane opening ging de inbreker naar binnen en nam een hoeveelheid sieraden mee. Het gaat om namaak gouden en zilveren armbanden en kettingen. De inbreker is een man van 1.80- 1.85 meter met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte trui met blauwe spijkerbroek en een donkerkleurige (bivak)muts. De spullen werden meegenomen in een plastic tas met lange hengsels.


---


AANHOUDING VALSE 1-1-2 MELDER



IJSSELMUIDEN - Woensdagmorgenvroeg (00.43 u.) werd een 40-jarige man uit IJsselmuiden aangehouden omdat hij voortdurend de 1-1-2 alarmcentrale belde. Ondanks diverse waarschuwingen bleef hij daarmee doorgaan. Zijn telefoon werd in beslaggenomen. Hij werd ingesloten in het Zwolse hoofdbureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man maakte een verwarde indruk.


---






---- --

Dagrapport Pers Zwolle
van Dinsdag 10-jun-2003 07:00 uur
tot Woensdag 11-jun-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891
---


VREEMDELINGENDIENST GESLOTEN



ZWOLLE - In verband met vervanging van apparatuur is de Vreemdelingendienst van het District Midden (gemeenten Zwolle, Hardenberg, Dalfsen en Ommen) van de politie IJsselland gesloten op vrijdag 13 en maandag 16 juni 2003. Op deze dagen worden dus geen spreekuren voor vreemdelingen gehouden. De Vreemdelingendienst is gehuisvest in het hoofdbureau van de politie in Zwolle.

---

MAN RIJDT DOOR NA STOPTEKEN



ZWOLLE - Een motoragent zag omstreeks 11.00 uur dat een 38-jarige automobilist uit Zwolle een rood licht negeerde aan de Zwartewaterallee/Biesbosch. De man werd gesommeerd te volgen. Echter toen het verkeerslicht Zwartewaterallee/Rijnlaan op groen sprong trapte hij zijn gas in en ging linksaf de Rijnlaan op. De man werd op de Waver aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Zijn adem rook naar het gebruik van alcoholhoudende drank. Hij weigerde de ademanalyse. Het rijbewijs van de man bleek te zijn ingevorderd en hij had nog 39 dagen hechtenis openstaan. Proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en verzet. Tevens mini-pv's uitgereikt voor rood licht, ingevorderd rijbewijs en niet volgen rijrichting voorsorteervak. Hij is ingesloten om de hechtenis te ondergaan.
(03-071811)



---

INBRAKEN IN AUTO'S



ZWOLLE - Kwam er een melding dat erop het parkeerterrein aan de Prins Bernardstraat vier auto's waren opengebroken. Er werd een aangifte opgenomen van een 22-jarige vrouw uit Blankenham. Zij had auto vandaag omstreeks 08.45 uur op parkeerplaats gezet. Omstreeks 15.30 uur werd zij er op geattendeerd dat er in haar auto was ingebroken. Ruit achterdeur werd vernield. Radio/cd speler werd weggenomen. Tevens werd stuurslot geforceerd.
(03-072073)



---

INBRAAK IN BEDRIJF



ZWOLLE - Tussen vrijdag 6 juni 2003 omstreeks 17.00 uur en dinsdag 10 juni 2003 omstreeks 10.30 uur werd ingebroken in een pand aan de Baekelandstraat. Er werden geen braaksporen aangetroffen.
Men vermist een grote hoeveelheid sportartikelen. Deze worden nog doorgegeven.
(03-071955)



---

ALUMINIUM GESTOLEN



ZWOLLE - Vanaf een terrein aan de Graham Bellstraat werd ongeveer 1000 kg aluminium weggenomen. Het gaat om cilinderkoppen die lagen in containers op het afgesloten terrein. Het schadebedrag is niet bekend.
(03-072084)



---

Tasjesroof

ZWOLLE - Een 37-jarige vrouw liep dinsdag 10 juni 2003, omstreeks 01.30 uur over de Rembrandtlaan in de richting van Holtenbroek. Zij droeg een handtas en een plastic tasje. De vrouw liep onder het viaduct door. Bij de Nijverheidsstraat voelt zij opeens dat iemand aan haar tas trekt. Haar handtas wordt uit haar handen getrokken en weggenomen. De man rent hard weg de Nijverheidsstraat in. Het gaat om een man niet ouder dan 30 jaar oud. Verder had hij een dun postuur en was ongeveer 1.80 lang. De inhoud van de tas is op dit moment niet bekend.
(03-072169)



---

Belediging

ZWOLLE - Politiemensen waren omstreeks 23.00 uur op de Democratenlaan bezig hulp te verlenen aan een vrouw met problemen. Ze werden daarbij aangesproken door een 29-jarige man uit Zwolle. Omdat hij zich er mee wil bemoeien wordt hem verzocht door te lopen. Vervolgens begint hij luid te schreeuwen en worden beledigingen en bedreiging geuit naar de politiemensen terwijl zij met de hulpverlening bezig zijn. Zijn vriendin weet hem mee te krijgen. Ook vanaf het balkon bij de woning bleef hij schreeuwen. Na afloop van de hulpverlening kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten.
(03-072231)



---

Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --