Gemeente Aa en Hunze



AANVRAGEN BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 27 mei 2003 de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend

* Noordzijde 315, Gasselternijveenschemond, Groothandel Voorintholt, plaatsen geluidsscherm

2 juni 2003 tot en met vrijdag 6 juni 2003 de volgende aanvragen om
* Streek 6, Gieterveen, S.M. Kleczewski, plaatsen berging
* Houtvester Jansenweg 2, Gasselte, C. Veenendaal, vergroten vakantiebungalow

* Oldend 1a, Anderen, Maatschap Knijp, oprichten mestopslag
* Deurze 17, Deurze, A.J. Rienstra, oprichten woning + paardenstallen

* Nijlande 12a, Nijlande, A.A.J. van der Veen, plaatsen carport + berging

* Amen 12, Amen, J. van Hijum, plaatsen schaapskooi 2 juni 2003 tot en met vrijdag 6 juni 2003 de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn verleend.

* Houtvester Jansenweg 2, Gasselte, F.S. Huizinga, vergroten recreatiewoning (verz 03-06-03)

* Zuidzijde 82, Gasselternijveenschemond, H. Koster, verbouwen woning (verz. 03-06-03)

* Elperweg 5, Grolloo, A. Gommers, vernieuwen/veranderen achtergevel (verz.03-06-03)

* Hoofdstraat 12, Eext, N. Lesman, renovatie kozijnen(verz. 03-06-03)

* Greveling 131, Annerveenschekanaal, M. v/d Gang, plaatsen garage/berging( verz. 03-06-03)

* Oudedijk 2, Eexterzandvoort, J.R. Kroese, plaatsen mestsilo(verz.03-06-03)

* Riegheide 40, Rolde, J.K. Rombout, oprichten schuur en serre(verz. 03-06-03)

* Torenveen 13, Gieterveen, L. Bakker, vergroten schuur(verz. 03-06-03)

* Schoonloerstraat 54, Grolloo, A. Duyster, vernieuwen paardenstal(verz. 03-06-03)

* Achter de Brinken 15, Gasselte, F. Fial, vergroten woning(verz. 03-06-03)

TIJDELIJKE REGULIERE BOUWVERGUNNING

* Molenakkers 30, Annen, gemeente Aa en Hunze, plaatsen leslokaal(verz. 04-06-03)
nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te

* Gasselterboerveenschemond 4, Gasselternijveenschemond, Maatsschap J.H. en B. Kruit, vergroten leghennenstal met loods van voornoemde plan.

Dit bouwplan ligt van donderdag 12 juni 2003 tot en met woensdag 25 juni 2003 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen indienen tegen dit bouwplan bij het college van burgemeester en wethouders.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE
De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt donderdag 12 juni 2003 vanaf 14.00 uur plaats in het gemeentehuis te Beilen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zal alleen het plan voor de nieuwbouw van 7 woningen aan Schoonloërstraat te Grolloo worden behandeld.

Ontwerp-uitwerkingsplan en Ontwerp-beeldkwaliteitsplan Dwarsplaatsen-Oost te Gasselternijveen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken, gelet op het bepaalde in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij gebruik willen maken van de mogelijkheid tot uitwerking van het bestemmingsplan Gasselternijveen voor het gebied op de plankaart van het bestemmingsplan Gasselternijveen aangegeven met "uit te werken woondoeleinden", gelegen tussen de Scheepvaartlaan en de Scheierswijk te Gasselternijveen. Hierbij dient het bepaalde in artikel 6 van het bestemmingsplan in acht te worden genomen. Ten behoeve van dit uitwerkingsplan heeft het college tevens een beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Dit ontwerp-uitwerking en het beeldkwaliteitsplan heeft eerder ter inzage gelegen gedurende de periode 5 december 2002 t/m 10 januari 2003. Gebleken is dat verzuimd is ten aanzien van dit ontwerp-uitwerkingsplan op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inspraak te verlenen aan ingezetenen van de gemeente en de in de gemeente een belang hebbende rechtspersonen. Wij willen dit verzuim corrigeren door bovengenoemde periode, van 5 december 2002 t/m 10 januari 2003 als zodanig te beschouwen en de tijdens deze periode schriftelijk danwel mondeling ingediende reacties als inspraak reacties mee te nemen.

Dit betekent dat het college van burgemeester en wethouders na afweging van de binnengekomen inspraak reacties het ontwerp-uitwerkingsplan heeft vastgesteld, waarbij op een aantal onderdelen verwoord in hoofdstuk 7 "Inspraak", wijziging in het (voor) ontwerp zijn doorgevoerd.

Een ieder die tijdens de bovengenoemde periode een reactie heeft ingediend kan, gelet op het eerder genoemde verzuim, schriftelijk gemotiveerd aangeven of zij deze reactie ook willen indienen als zienswijze in het kader van het ter inzage leggen van het ontwerp-uitwerkingsplan. Hiertoe zullen zij hoofdstuk 7 en een kopie van de publicatie toegestuurd krijgen.

Het ontwerp-uitwerkingsplan genaamd "Dwarsplaatsen-Oost" voorziet in een stedenbouwkundige invulling van het plangebied waarbinnen maximaal 22 woningen gerealiseerd kunnen worden. Het
ontwerp-beeldkwaliteitsplan beschrijft in woord, in kaarten en in (referentie) beelden een aantal richtlijnen ten behoeve van deze invulling. Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan en het ontwerp-uitwerkingsplan met bijbehorende plankaart liggen gedurende de periode 16 juni 2003 t/m

13 juli 2003 voor belanghebbenden tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis te Gieten, Spiekersteeg 1.

Beide plannen kunnen tijdens deze periode tevens gedurende ten minste drie aaneengesloten uren per week buiten de kantooruren worden ingezien. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, mevr. Ten Cate (0592-267814). Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

Ontwerp-besluit ex artikel 19 lid 1, extra bouwlocatie uitwerkingsgebied Dwarsplaatsen-Oost te Gasselternijveen Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken, gelet op het bepaalde in artikel 19a, lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een extra bouwlocatie aansluitend aan het ter plaatse in uitwerking genomen uitwerkingsplan Dwarsplaatsen-Oost te Gasselternijveen (wordt gelijktijdig gepubliceerd). Deze extra bouwlocatie past niet in het bestemmingsplan Gasselternijveen en de daarin opgenomen bestemming Woondoeleinden UW.

Het ontwerp-besluit ex artikel 19 lid 1, extra bouwlocatie uitwerkingsgebied Dwarsplaatsen-Oost te Gasselternijveen voorziet in een extra bouwlocatie ten einde het karakter van de ontsluitingsweg van het uitwerkingsplangebied Dwarsplaatsen-Oost te benadrukken en daarbij de begeleidende bebouwing langs de zicht as te voltooien. Het ontwerp-besluit geeft het perceel aan waar deze extra bouwlocatie zal worden gesitueerd, waarbij het ontwerp-uitwerkingsplan Dwarsplaatsen-Oost van toepassing wordt verklaard voor wat betreft de ruimtelijke motivering. Tevens zijn de voorschriften zoals opgenomen in het ontwerp-uitwerkingsplan Dwarsplaatsen-Oost voor dit perceel van toepassing verklaard. Het ontwerp-besluit met bijbehorende plankaart ligt gedurende de periode 16 juni t/m 13 juli 2003 voor belanghebbenden tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis te Gieten, Spiekersteeg 1.

Het besluit kan tijdens deze periode tevens gedurende ten minste drie aaneengesloten uren per week buiten de kantooruren worden ingezien. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, mevr. Ten Cate (0592-267814). Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen naar voren brengen.
Zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. RAADSCOMMISSIES
OPENBARE VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Commissie Wonen en Leefomgeving
Deze extra vergadering wordt gehouden op 26 juni 2003 om 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten (Spiekersteeg 1) en er zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:


1. Opening:

2. Vaststelling van de agenda;

3. Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen,
4. Gedachtenwisseling met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en Provincie over de aanpassingsplannen van Rijksweg 34;
5. Sluiting.

De commissiestukken liggen vanaf 13 juni 2003 ter inzage in de leeskamer van het Gemeentehuis te Gieten.

De commissievergadering is voor een ieder toegankelijk (openbaar). VOOR DEZE VERGADERING GELDT EEN SPREEKRECHT VOOR DE PUBLIEKE TRIBUNE. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kunt u dit uiterlijk voor 12.00 uur op de dag voorafgaande aan de vergadering kenbaar maken bij de griffie. U kunt dan maximaal 5 minuten het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen m.u.v.:

a. over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan; b. over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen;
c. indien een klacht ex. art. 9:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan of kon worden ingediend;
d. over onderwerpen waarover aan inwoners de gelegenheid is gegeven in te spreken in een raadscommissie.

De griffie is 's morgens bereikbaar tussen 09.00 uur en 13.00 uur via telefoonnummer 0592-267705/267706 of via e-mail griffie@aaenhunze.nl. WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer geaccepteerd van:


* Slootreinigings-en grondverzetbedrijf Schuring, Nieuwediep 121, Nieuwediep.

Alle stukken liggen vanaf donderdag 12 juni tot en met tot en met woensdag 23 juli 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.

Het besluit wordt op donderdag 24 juli 2003 van kracht, tenzij voor deze datum bezwaar door belanghebbenden is ingesteld of een verzoek tot schorsing van het besluit, dan wel tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Het bezwaar tegen de verklaring moet worden ingesteld bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Het verzoek tot schorsing en/of voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor meer informatie en voor het buiten de kantooruren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 36 of 26 78 39.

WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben van Maatschap Dekker-Venekant te Schoonloo een melding op grond van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer ontvangen voor het veranderen van een reeds bestaande melkrundveehouderij op het perceel Koestukkenweg 6 te Schoonloo

Alle stukken liggen vanaf donderdag 12 juni tot en met woensdag 25 juni 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.

Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 38 of 26 78 39. Gasselternijveen en Gieten is het afgeven van bruin- en witgoed alleen mogelijk na telefonische melding aan de inzameltelefoon (0592-331 632) de aangemelde apparaten worden dan bij u thuis afgehaald.

Smidt tel. 0592-366 271. Het ROS is gevestigd op "De Werf", dr A.F.
In verband met de jaarlijkse personeelsreis is het gemeentehuis (en alle gemeentelijke diensten) op vrijdag 13 juni 2003 voor het publiek MILITAIRE OEFENING
In de gemeente Aa en Hunze zal van 16 juni 2003 vanaf 11.00 uur tot 19 juni 2003 om 15.00 uur een militaire oefening worden gehouden. Claims met betrekking tot veroorzaakte schade dient u onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals datum en tijd, plaats, soort schade en eventueel kenteken voertuig(en) te richten aan: Ministerie van Defensie Afdeling Schadeclaims, Schadecommissaris Krijgsmacht, Postbus 20701, 2500 ES s'-Gravenhage, tel.: (070) 3186985. Voor eventuele vragen en/of klachten over deze oefening kunt u contact opnemen met : Beheerder Schiet - en Oefenterrein Witten. Telefoon: (0592) 358325 of (06) 52571333

REGELING INBURGERING OUDKOMERS
Eind 2002 is de Regeling Oudkomers bekend gemaakt door het Ministerie van Justitie, waarin wordt voorzien in de bekostiging van duale trajecten voor allochtonen, die niet vallen onder de Wet Inburgering Nieuwkomers. De regeling biedt bepaalde groepen allochtonen de mogelijkheid om alsnog een kansrijk traject voor inburgering te doorlopen. Gemeenten konden aangeven hoeveel oudkomers zij de komende twee jaar denken in te burgeren. Het gaat hierbij om drie doelgroepen: opvoeders, werkzoekenden, geestelijke bedienaren. De inburgeringscursus bestaat altijd uit een combinatie van taal met werk, met een beroepsopleiding of met ondersteuning bij de opvoeding. De gemeente Aa en Hunze heeft een verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor de Regeling Inburgering Oudkomers. De gemeente heeft vervolgens subsidie toegekend gekregen.
De gemeente legt prioriteit bij de doelgroep opvoeders. Het cursusaanbod bestaat uit Nederlandse taallessen en opvoedingsondersteuning. Cvites is het bureau dat de cursussen organiseert.

Hieronder treft u informatie aan over de cursus en de wijze waarop u meer informatie kunt aanvragen of zich kunt aanmelden.

Nederlandse taal en opvoedingsondersteuning
Taal en opvoeding

* Bent u in het buitenland geboren?

* Heeft u kinderen die naar school gaan?

* Heeft u moeite met Nederlands?

* Dan is deze opleiding voor u !

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor mensen met schoolgaande kinderen
* Weet u wat uw kind op school leert?

* Hoe kunt u helpen bij huiswerk?

* Als uw kind naar de dokter moet, begrijpt u de dokter dan goed?
* Weet u wat u moet doen als uw kind moeilijkheden heeft?
* Het is belangrijk om Nederlands te kunnen spreken!
Mag U meedoen? Ja, als

* U bent ouder dan 18 jaar.

* U bent niet in Nederland geboren.

* U heeft een of meer schoolgaande kinderen.
* U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning.
Wat leert u?


* Nederlandse taal

* Opvoeding van mijn kinderen, wat is belangrijk?
* Wat moeten uw kinderen weten in Nederland?
* Gezondheidszorg (huisarts, ziekenfonds, peuterbureau)
* Onderwijs in Nederland (wat leren kinderen, wat is een ouderavond, wat doet de leerplichtambtenaar)

Wanneer?

Twee ochtenden per week.
De lestijd is van 9.00 tot 11.30 uur.

Waar?


* Bij u in de gemeente Aa en Hunze.

Hoelang

* Eén jaar (tijdens schoolvakanties geen les).
Kosten

U hoeft niet te betalen. De gemeente Aa en Hunze betaalt de opleiding.

Kinderopvang

Indien nodig regelt de gemeente kinderopvang.

Informatie

CVITES
contactpersoon: Alie Slaar
tel: 0591-652 970
06 52371764
CVITES is het bureau dat de cursussen organiseert.

Wat wordt van u verwacht?

Van u wordt verwacht dat wanneer u aan de cursus begint hem ook afmaakt.