Gemeente Apeldoorn

Geen extra subsidie voor Omroep Apeldoorn

Burgemeester en wethouders van Apeldoorn hebben besloten om de Stichting Omroep Apeldoorn op dit moment geen extra subsidie te verstrekken, zoals de stichting had verzocht. Omdat b. en w. veel waarde hechten aan een lokale omroep, wil het college de omroep wel extra tijd geven om aan de voorwaarden te voldoen die bij het verstrekken van de eerdere subsidie gesteld zijn. Dan zou het verzoek wellicht opnieuw bekeken kunnen worden.

Eind mei diende de Stichting bij de gemeente een verzoek in voor een extra financiële bijdrage van 100.000 en het vooruit betalen van de gemeentelijke subsidie voor 2004 per 1 juni van dit jaar. Belangrijkste overweging voor de gemeente om dit niet te doen, is, dat RTV-Apeldoorn (waarvan Omroep Apeldoorn een onderdeel is) nog niet aan de voorwaarden heeft voldaan die gesteld zijn bij de eerder verstrekte subsidie van ruim 136.000 (f 300.000): de stichting RTV moest de zendmachtiging per 1 januari 2003 aanvragen en de subsidie moest ingezet worden om van Omroep Apeldoorn een inhoudelijk en financieel sterke omroep te maken, die zich in Medialand staande kan houden. Aan beide voorwaarden is nog niet voldaan.

Het college heeft zijn besluit woensdag 11 juni medegedeeld aan Omroep Apeldoorn en aangegeven dat de Stichting RTV-Apeldoorn tot 1 oktober de tijd heeft om aan de voorwaarden te voldoen.

Stichting RTV-Apeldoorn bestaat uit de werkmaatschappijen Stichting Omroep Apeldoorn en Stichting De Zonnegolf (ziekenomroep). Op dit moment heeft Omroep Apeldoorn nog steeds de zendmachtiging, terwijl deze per 1 januari 2003 bij RTV-Apeldoorn had moeten liggen.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1