Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2

8232 ZX Lelystad

0320 278911
Postbus 91

8200 AB Lelystad
> Aanbesteding stadsbus afgerond

Het college van de gemeente Lelystad is voornemens de concessie voor het rijden van de stadsbus voor zes jaar te verlenen aan vervoersbedrijf Connexxion. De aanbesteding van de stadsbus is hiermee afgerond. Vervoersbedrijf Connexxion biedt het aantrekkelijkste openbaar vervoer voor het beschikbare budget van 1,7 miljoen euro per jaar.

Zes vervoersbedrijven waren geïnteresseerd in het rijden van de Lelystadse stadsdienst. Uiteindelijk hebben twee vervoersbedrijven daadwerkelijk een offerte ingediend: BBA (uit Brabant) en Connexxion. Beiden hebben een scherp bod gedaan. Connexxion heeft deze strijd gewonnen door veel te gaan rijden en meer eisen en wensen uit het beleidsplan in te willigen.

Vanaf 1 januari 2004 gaat Connexxion in opdracht van de gemeente een nieuwe wegbrengservice aanbieden. Deze service brengt reizigers tot en met de laatste trein vanaf het station naar de gewenste halte. Deze wegbrengservice kost niets extra.

Reizigers worden met ingang van de nieuwe concessie optimaal geïnformeerd; bij vrijwel iedere halte is straks zichtbaar over hoeveel minuten de eerste volgende bus komt. Dit geeft zekerheid en duidelijkheid. Daarnaast komt er een uitgebreide informatiecampagne en krijgen inwoners informatie over de reismogelijkheden gratis thuis.

De bussen rijden vanaf 1 januari 2004 elk kwartier, waardoor er een goede aansluiting op de trein ontstaat.

De gemeente gaat aan de slag met het vernieuwen van de haltes. Hiervoor is 250.000 euro vrijgemaakt. Bushaltes worden sociaal veiliger en enkele krijgen zelfs een fietsenstalling.

Op zaterdag 14 juni, tijdens de informatiemarkt Verkeer & Vervoer in het stadhuis, kunnen inwoners van Lelystad bij de stand van Connexxion hun wensen kwijt voor verbetering van de stadsbus. Onder de ingeleverde reacties worden 25 dagkaarten voor de bus verloot.
---

Geplaatst op 11 juni 2003