Ingezonden persbericht

Persbericht
Almere, 11 juni 2003

LG Electronics start `s werelds grootste plasmascherm productielijn.

Om in te spelen op de alsmaar groeiende markt voor 40" en 50" plasma schermen heeft LG Electronics besloten om naast haar twee reeds bestaande productielijnen voor plasmaschermen een derde fabriek te openen in Gumi City (Zuid Korea), waarmee een investering is gemoeid van 275 miljoen US Dollar.
Deze derde productielijn is uitgerust met de allernieuwste techniek die het mogelijk maakt om meerdere lagen plasma glas te snijden uit één origineel. De capaciteit van deze grootste productielijn ter wereld bedraagt maar liefs 75.000 plasmaschermen per maand.

Behalve deze nieuwe productielijn bouwt LG Electronics aan een assemblagefabriek in Nanjing (China) met een jaarlijkse productiecapaciteit van 240.000 plasmaschermen. Van hieruit zullen diverse markten wereldwijd worden bediend. LG runt al een assemblagefabriek in Mexico die 100.000 plasma's per maand produceren voor de Amerikaanse markt en een in Wales, Groot-Brittannië, met gelijke capaciteit voor de Europese markt.
Op dit moment is LGE marktleider in 17 landen in Europa, Afrika en Centraal en Zuid-Amerika. Na opening van de derde productielijn kunnen 30 landen worden bediend wereldwijd en zal in 2005 het marktaandeel op het gebied van plasmaschermen zijn gegroeid naar 25%, als gevolg waarvan LG Electronics dan ook wereldwijd marktleider is. De totale productie bedraagt in september 2004, 135.000 stuks per maand oftewel 1.6 miljoen plasmaschermen per jaar.

LG Electronics plasma schermen zijn verkrijgbaar bij uw dealer. Zie voor meer informatie www.lge.nl

Over LG Electronics
LG Electronics is een van 's werelds grootste elektronicaproducenten en maakt deel uit van de LG- groep. De wereldwijd opererende groep heeft meer dan 130.000 medewerkers en is actief op het gebied van elektronica en telecom, chemie, energie, financiële en overige dienstverlening. LG Electronics verkoopt consumentenelektronica, huishoudelijke producten, IT en telecommunicatieproducten. LG Electronics werd in 1958 opgericht en heeft sindsdien de wereldmarkt veroverd met innovatieve producten voor consumenten en professionals. De omzet van LG Electronics bedroeg USD 20 miljard in 2002. Wereldwijd heeft LG Electronics meer dan 66.000 medewerkers. LG Electronics is sinds 1999 actief in Nederland en België, maar verkoopt haar producten al langer onder andere in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van LG Electronics Benelux is gehuisvest in Almere.

Aan de redactie:
Voor meer informatie over LG Electronics en digitale hoge resolutiefoto's, kunt u contact opnemen met de marketing afdeling, de heer Eduard van Looij, telefoon 036-5478777, of via e-mail: vanlooij@lge.com. Meer informatie vindt u ook op www.lge.nl


---- --