Regering.nl

11 jun 2003

Balkenende spreekt regeringsverklaring uit

Minister-president Balkenende heeft woensdagmiddag officieel het kabinet-Balkenende II gepresenteerd in de Tweede Kamer. Dat deed hij door het uitspreken van de traditionele regeringsverklaring.

De ministerraad heeft de inhoud van de regeringsverklaring opgesteld. Balkenende ging onder meer in op het noodzakelijke economische herstel en de invulling van het motto van het kabinet: 'Meedoen, meer werk, minder regels'. 'Nederland staat op een tweesprong. Nemen wij met deze moeilijke maatregelen de weg omhoog naar economisch herstel? Of laten we het op z'n beloop en zakken we verder weg?', aldus de minister-president in de Tweede Kamer.

De regeringsverklaring verwoordt de invulling die het kabinet geeft aan de afspraken die CDA, VVD en D66 hebben gemaakt in het hoofdlijnenakkoord. Op Prinsjesdag presenteert het kabinet een nadere uitwerking van het kabinetsbeleid dat wordt vastgelegd in beleidsprogramma's per ministerie.

De Kamer debatteert woensdag en donderdag met het kabinet over de regeringsverklaring. Het debat is live te volgen via www.tweede-kamer.nl.

Bron:



Zie het origineel http://www.regering.nl/actuee...SourcePageID=7466