Persberichten - 11/06/2003

Sioen Industries : Brand EMB

Omstreeks 11 uur vanmorgen brak een brand uit in de gebouwen van EMB in Bornem. EMB is een dochteronderneming van Sioen Industries welke zich specialiseert in de productie van pigmentpastas en granulaten.

De brand is ontstaan na een ontploffing in één van de persen waarin pigmentpastas worden gemaakt. De brandweer was snel ter plaatse en ook de branddeuren en de compartimentering in de bedrijfsgebouwen werkten uitstekend, waardoor de schade zich hoofdzakelijk beperkte tot het dak. De pastas geproduceerd door EMB worden gebruikt bij het coatingproces. Deze activiteit wordt bij Sioen echter gevrijwaard enerzijds door de stock aanwezig in de verschillende coatingvestigingen en anderzijds door de productie in het bedrijf Inducolor op te drijven. Inducolor werd in 2001 door Sioen Industries overgenomen en produceert pigmentpastas volgens hetzelfde procédé als EMB. De tijdelijke stilstand van de persen in EMB kan bijgevolg door Inducolor worden opgevangen.

De rook- en waterschade aan het dak van het gebouw van EMB is aanzienlijk. Toch rekent Pascale Sioen, CEO van EMB en Inducolor op een spoedige heropstart van de productie van pigmentpastas. We rekenen er op dat de schoonmaak en herstelling van gebouwen en machines voorspoedig zal verlopen zodat we snel, dat wil zeggen binnen enkele dagen, de productie kunnen hervatten. De productielijn van granulaten, gevestigd in hetzelfde bedrijfsgebouw en ook de vernislijn in het bijgebouw, zijn niet geraakt door de brand en zullen onmiddellijk opnieuw opgestart worden.

Profiel Sioen Industries Groep

Sioen Industries is een snel groeiende, geïntegreerde, industriële groep die actief is binnen de sectoren van technisch textiel en gespecialiseerde chemie via drie divisies.

De Coating Divisie is wereldleider in het coaten van synthetische technische weefsels, steunend op een verticaal geïntegreerde groep spinnerij en moderne weverijen.

De Confectie Divisie is Europees leider in industriële beschermkleding, outdoor- en recreatieve kleding op basis van technische weefsels.

De Processing Divisie staat in voor de productie van pigmentpastas en granulaten, de verwerking van gecoate weefsels en PVC-folies alsook voor de productie van filters voor industriële toepassingen.

De Sioen groep kende sinds haar oprichting in 1960 een continue groei. Op vandaag beschikt Sioen Industries over meer dan 30 productie- en verkooplocaties, waarmee de groep met ongeveer 4000 medewerkers een omzetcijfer realiseert van 238 miljoen Euro.

Sioen Industries werd in 1996 op de Beurs van Brussel geïntroduceerd en noteert op de continu markt van Euronext Brussel en maakt tevens deel uit van het Next Prime segment.

Financiële kalender

Aankondiging resultaten eerste semester 2003 Vrijdag 12 september 2003

Aankondiging resultaat derde kwartaal 2003 Vrijdag 7 november 2003 Aankondiging resultaat 2003 Maart 2004

Voor bijkomende inlichtingen/Financiële informatie/Investor relations

Geert Asselman
CFO
Sioen Industries n.v.
Fabriekstraat 23
B-8850 Ardooie
Tel. 051/74.09.80
Fax 051/74.09.79
E-mail : geert.asselman@sioen.be

Bron: Sioen
Provider: Euronext Brussels