Gemeente Amersfoort

Eerste fase Liendertseweg van start

datum: 11 juni 2003

De Liendertseweg wordt opgeknapt en opnieuw ingericht. De weg loopt dwars door de wijken Liendert en Kruiskamp. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd: eerst in Liendert (2003) en daarna in Kruiskamp (2004). Het gedeelte tussen de Ringweg Kruiskamp en de Zangvogelweg gaat het eerst op de schop. Vanaf 23 juni is op dat gedeelte van de Liendertseweg tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk. Het werk staat gepland voor de zomerperiode om de overlast voor de schoolgaande jeugd zoveel mogelijk te beperken.

Op 16 juni wordt begonnen met een aantal voorbereidende werkzaamheden. Vanaf 23 juni 2003 is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Met borden worden omleidingsroutes aangegeven. Fiets- en voetverkeer wordt zoveel mogelijk langs het werk geleid. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Waar nodig wordt met loopplanken gewerkt. Het werk in Liendert neemt een groot deel van de zomerperiode in beslag en wordt - afhankelijk van weersomstandigheden - in het najaar afgerond. De werkzaamheden aan de Liendertseweg in Kruiskamp volgen in de eerste helft van 2004.

Reconstructie Op sommige plaatsen wordt de riolering aangepast. Bij de herinrichting wordt ruimte gemaakt voor verkeersdrempels en fietspaden aan weerszijden van de weg. In Liendert gaat het om vrijliggende fietspaden; in Kruiskamp om fietsstroken. De voetpaden worden opnieuw betegeld en de asfaltverharding van de rijbaan wordt vervangen. Tenslotte worden bomen geplaatst. De nieuwe aanplant vervangt voor een deel de bomen die moeten wijken voor de herinrichting, maar vormt voor een deel ook een uitbreiding op de bestaande bomen.

Informatievoorziening De uitvoeringstekeningen van het werk aan de Liendertseweg liggen ter inzage bij stadsinformatiecentrum De Observant (Stadhuisplein 7). Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden op www.amersfoort.nl. en in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.

Amersfoort timmert aan de weg Het werk aan de Liendertseweg is onderdeel van het project 'Amersfoort timmert aan de weg'. In korte tijd wordt een flink aantal toegangswegen van Amersfoort opgeknapt en opnieuw ingericht. Dat is heel hard nodig. Omdat de kwaliteit van de wegen erom vraagt maar ook omdat Amersfoort erg hard groeit. Aanpassingen zorgen ervoor dat we een snelle afwikkeling van het verkeer kunnen blijven garanderen. Om overlast te beperken, zijn de planningen van de projecten zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo blijft de stad ook tijdens het 'timmeren' gewoon bereikbaar.