KUNSTVERZAMELING WUYT

Chagalls grafiek opnieuw in discrediet

De Chagall-expositie in Sonsbeek te Arnhem hebben wij enkele malen in de openingsmaand bezocht. Dit in het kader van onze aktualiteiten-rubriek waarin aandacht geschonken wordt aan Chagall exposities in Nederland. Zo werd vorig jaar verslag gedaan van de exposities in het Joods Historisch Museum, het Bijbels Museum en de Grote Kerk van Alkmaar.
Dit jaar vinden exposities plaats in Den Bosch en in Arnhem. De expositie in Den Bosch is schitterend en een bezoek zeker waard.
Dat kan niet gezegd worden van de slordige tentoonstelling in Sonsbeek te Arnhem, door de organisatoren aangekondigd als expositie van 'Grafisch werk van Chagall'.
Hier worden werken getoond:

1 die niet tot Chagalls grafisch werk gerekend mogen worden, zoals kleurendrukken.

2 waarvan Chagall niet de maker is, terwijl dit wel zo staat aangegeven

3 waarin opzettelijk beschadigingen zijn aangebracht, zoals oplagenummering
Omdat de bezoekers van de tentoonstelling geen verantwoording of toelichting ontvangen, krijgen wij de indruk dat het publiek opzettelijk
wordt misleid. Op 31 mei hebben wij, middels een brief aan de organisatoren van de expositie, onze verontrusting hierover uitgesproken, doch tot op heden is hier niet op gereageerd. Onze brief aan INTER ART Sonsbeek Art & Design is te lezen op www.chagall.nl, onder het kopje Chagall aktueel, Sonsbeek.

Pieter Zuidema
CHAGALL-COLLECTIE WUYT
afd. Research & Documentatie

11 jun 03 22:17