AXA Verzekeringen

Evenredige opbouw voor alle collectieve pensioenregelingen bij AXA

13 juni 2003

"De opbouw en financiering van de pensioenaanspraken vinden gedurende het deelnemerschap ten minste evenredig in de tijd plaats."

In artikel 7a van de Pensioen- en spaarfondsenwet (PSW) is bovenstaand voorschrift opgenomen. Voor beschikbare premieregelingen is de uitwerking van dit principe niet duidelijk in de (parlementaire geschiedenis van de) wettekst weergegeven. Voor wat betreft een evenredige opbouw bestaat er geen verschil van mening over dat zowel een gelijkblijvende premie als een gestaffelde verhoging, die niet steiler loopt dan de fiscaal maximaal toelaatbare, daartoe leidt.

Ten aanzien van een evenredige financiering lopen de meningen van de Pensioen- & Verzekeringskamer en de verzekeraars uiteen. De PVK meent dat op ieder tijdstip een evenredig deel van het totaal (dus op einddatum op de polis staande) te verzekeren kapitaal aanwezig moet zijn. Volgens de verzekeraars is dat ten eerste niet logisch en niet conform de wettelijke bepaling. Ook is het in strijd met de bepaling van de evenredigheid van pensioenaanspraken bij ontslag zoals die in artikel 8, het tweede lid, van de PSW is vastgelegd. Ten tweede zou dat noodzakelijkerwijs leiden tot -fiscaal niet toelaatbare- voorfinanciering

Omdat AXA alleen beschikbare premieregelingen kent in een universal life omgeving gaat het grootste deel van deze discussie aan AXA voorbij. Het spaardeel van de premie wordt belegd voor een ouderdomspensioen. Er is een van dag tot dag wijzigend 'verzekerd kapitaal'. Zowel dat van morgen als op de (fictieve) einddatum is onbekend; laat staan dat daarmee gerekend kan worden. Op basis van een constant verondersteld spaardeel en rendement wordt ook voldaan aan de PVK-eis.

Daarom houdt deze wetswijziging onder meer in dat in de actieve periode jaarlijks een zelfde percentage aan kosten in rekening gebracht moet worden. Hogere kosten in de beginjaren zijn niet meer toegestaan. AXA heeft daarom de tariefstructuur van het collectieve pensioenproduct, het Bedrijven Pensioenfonds, gewijzigd. Centraal in deze nieuwe tariefstructuur staat een percentage doorlopende kosten. De hoogte daarvan is afhankelijk van het aantal deelnemers en de gemiddelde premie in het pensioencontract.

Sinds 1 januari 2003 wordt de gewijzigde tariefstructuur al toegepast op nieuwe deelnemers aan pensioencontracten bij AXA. Met ingang van 1 juli a.s. worden ook de polissen van bestaande deelnemers overgezet op de nieuwe tariefstructuur. Daarmee is AXA één van de eerste verzekeraars die evenredige pensioenopbouw kan garanderen voor alle deelnemers aan de bij haar ondergebrachte collectieve pensioenregelingen. Groot voordeel van de nieuwe tariefstructuur is ook dat de deelnemers bij tussentijdse uitdiensttreding een hogere waarde in hun pensioenpolis terugvinden.