Gerechtshof Amsterdam

Aanvullende regels en voorzieningen voor de audiovisuele pers in hoger beroep Volkert van der G.

Bron: Gerechtshof Amsterdam

Datum actualiteit: 13-06-2003

Gerechtshof Amsterdam
Amsterdam, 13 juni 2003

Naast de regels en voorzieningen voor de pers die het gerechtshof bekendmaakte in een eerder persbericht (op 28 mei 2003) gelden voor de audiovisuele pers de volgende voorzieningen:

Op alle behandeldagen en ten behoeve van de uitspraak is een zogenaamde poolregeling van toepassing voor de audiovisuele media. SBS6 zal deze pool organiseren. Voor aanmelding en informatie over technische gegevens richt u zich tot SBS6 (Jeroen van Kooten, tel.nr. 020 - 8007 680). Indien SBS6 in verband met de actualiteit van dat moment geen mensen en materiaal beschikbaar heeft, dan ziet SBS6 af van het leveren van de pool. In dat geval vervalt punt 2. Voor geaccrediteerde audiovisuele media (radio en televisie) wordt aan de Zuidermolenweg beeld- en geluidsmateriaal verstrekt van de volgende delen van de behandeling:
opkomst hof, tenlastelegging AG, toelichting op de reden van het hoger beroep door de raadsman van verdachte (dit vervalt indien de verdachte de reden van het hoger beroep toelicht), toelichting op de reden van het hoger beroep door de AG, requisitoir AG, pleidooi raadsman verdachte, repliek AG, dupliek raadsman verdachte; uitspraak. Er wordt geen beeld- of geluidsmateriaal van de verdachte verstrekt.