Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 13 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsdief aangehouden
Een 34-jarige Stadjer werd donderdagnacht in een steegje bij de Frans van Mierisstraat betrapt op het stelen van een racefiets. De man probeerde aan de politie te ontkomen door eerst op de racefiets te springen en weg te rijden. Nadat hij door een sprintende agent ten val werd gebracht, ging hij hardlopend verder. Uiteindelijk kon hij in de Jan Steenstraat worden overmeesterd. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: drie aanhoudingen bij straatbrand
De politie en brandweer werden donderdagnacht gestuurd naar de Vinkenstraat waar een groepje jeugd een aantal tuinmeubelen in brand had gestoken. Er was een redelijk groot vuur ontstaan waarbij ook een lantaarnpaal beschadigd raakte. De brandweer bluste de buitenbrand. De politie hield twee jongens aan die zich schuldig maakten aan de brandstichting, een 17-jarige en een 22-jarige jongen. Een 36-jarige man probeerde een aanhouding te verhinderen en tegen hem werd pepperspray ingezet waarna hij ook aangehouden werd. Na de aanhoudingen werd het weer rustig in de straat. De drie mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: fietsdief probeert onder water aan politie te ontsnappen De politie kreeg donderdagavond een signalement door van een man die op het Schuitendiep een fiets had gestolen. De 38-jarige man uit Groningen werd enige tijd later gezien bij het Pioenpark. Een politieman trof hem korte tijd later drijfnat aan. Hij vertelde dat hij om aan de politie te ontsnappen met fiets en al in het water was gesprongen van een vijver. Hij hield het alleen niet zolang onder water vol. De fiets werd door de politie uit het water gevist en samen met de fietsdief naar het bureau gebracht. De verdachte kreeg na verhoor een proces-verbaal en de eigenaresse van de fiets op de hoogte gebracht van het terug vinden van haar fiets.

Groningen: twee mannen aangehouden na caféruzie Na een ruzie in een café aan de Peperstraat heeft de politie donderdagavond twee mannen, 22 en 28 jaar uit Groningen, aangehouden voor mishandeling. Zij worden ervan verdacht een 23-jarige Stadjer klappen te hebben gegeven. Op basis van signalementen konden de mannen via het cameratoezicht opgespoord worden. Bij zijn aanhouding bleek de jongste verdachte in bezit van ongeveer 3 gram coke en een aantal pillen. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: man (41) aangehouden voor verboden wapenbezit In de Gelkingestraat werd donderdagnacht een 41-jarige man uit Haren aangehouden voor verboden wapenbezit. De man werd niet binnen gelaten in een horecagelegenheid en een beveiligingsmedewerker maakte aan agenten duidelijk dat de man een mes bij zich droeg. De man bleek verder nog een mes bij zich te hebben en een steenbeitel en een lifehammer. De spullen bleven achter op het bureau en de Harenaar kreeg een proces-verbaal.

Groningen: winkeldiefstal
Na een achtervolging te voet wisten stadswachten donderdagmiddag in de Folkingestraat een 17-jarige jongen uit Zuidlaren te achterhalen die uit diverse winkels kleding had gestolen. De jongen en zijn 45-jarige moeder, die later bekende twee tubes tandpasta te hebben gestolen, werden in een winkel in de Herestraat betrapt. De jongen gooide een tas vol gestolen kleding weg maar werd korte tijd later opgepakt. Na bekennende verklaringen werden moeder en zoon op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal.

BERICHTEN REGIO HEBBEN ENIGE VERTRAGING, KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)