Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Aanranding

MAARSSEN- Donderdagavond werden meerdere meisjes lastig gevallen door een jongen. Een 17-jarig meisje fietste rond 17.30 uur op de Nifterlaken, waar zij werd aangesproken door een jongen op een fiets. Hij begon haar te betasten en toen zij bij hem wegfietste bedreigde hij haar.

Later op de avond kwamen nog twee soortgelijke meldingen binnen. Deze vonden plaats op de Pauwenkamp en de Duivenkamp.

Het signalement van de jongen is als volgt: donkere huidskleur, donkere ogen, rastahaar, tussen de 1.60 en 1.65 m, rond de 15 jaar en een slank postuur. Opvallend aan zijn gebit is dat hij kleine uit elkaar staande tanden heeft voorzien van een beugel met blauwe elastiekjes. De jongen had een donkere opoefiets bij zich en droeg een blauwe spijkerbroek, blauwe schoenen en een wit petje.

Mensen die menen iemand in het signalement te herkennen of iets gezien of gehoord hebben wat met deze zaak te maken kan hebben kunnen zich melden bij het district Rijn & Venen op telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief)

Brand in garage

BREUKELEN- Donderdagmiddag woedde een brand in een garage.

Een 19-jarige man was omstreeks 14.10 uur in zijn garage aan de Vrijheidslaan aan het klussen. Hij wilde benzine scheidden van water. Op een gegeven moment kwam hier een vonk bij en vatte de garage vlam. De garage brandde uit en de aanliggende woning liep zware roet en waterschade op.

Schipper onder invloed

BREUKELEN- Op de rivier de Vecht is donderdag een schipper aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een boot bestuurde. Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding van een aanvaring met een andere boot. De schipper werd gesommeerd naar de kant te komen. Uit het gesprek dat volgde ontstond het vermoeden dat de 82-jarige schipper uit Hilversum onder invloed van alcohol was.

Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 575 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed

WOERDEN- Op de Veldbloemlaan werd vrijdag een man aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rond 03.00 uur rijden en besloten hem te controleren. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 390 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de 29-jarige man uit Woerden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dollemansrit
MIJDRECHT- Donderdag kreeg de politie rond 17.30 uur een melding dat een auto gevaarlijk door het dorp reed. Hierbij zou de bestuurder diverse voetgangers net niet hebben aangereden.

Later kreeg de politie de melding dat dezelfde bestuurder tegen een portier van een andere auto had geschopt en een slagboom uit de grond zou hebben gereden. De politie heeft de omgeving afgezocht op zoek naar de 46-jarige bestuurder uit Emmen. Hij werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.