Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 13-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanrijdingen
ALMERE Op de Veluwedreef richting het centrum vond donderdagmiddag een kopstaartbotsing plaats. Een 20-jarige automobilist uit Almere botste op de auto van zijn voorganger een 57-jarige bestuurder uit Soest die volgens de verklaring afremde voor een stoplicht (oranje) bij de Hagevoortdreef. De 54-jarige passagiere van de 57-jarige (ook uit Soest) is met nekklachten naar het Flevoziekenhuis gebracht.

DRONTEN Een 74-jarige man is ter onbservatie opgenomen in het ziekenhuis na een aanrijding donderdagochtend op de Swifterweg/Rietweg. Een 20-jarige automobilist uit Dronten die op de Rietweg reed, zag vermoedelijk de 74-jarige inwoner van Emmeloord op de kruising met de Swifterweg over het hoofd en de twee botsten. De auto van de 74-jarige kwam in een sloot tot stilstand. Oplettende omstanders hielpen de man. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De 20-jarige en zijn 17-jarige inzittende uit Dronten konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De brandweer verleende assistentie.

Drie aanhoudingen voor ruzie
ZEEWOLDE Drie mannen uit Zeewolde zijn donderdagavond op de Pluvierenweg aangehouden na een onderlinge ruzie (reden nog onduidelijk). Na een melding van een vechtpartij ging de politie ter plaatse en verhoorde getuigen. Het bleek om een onderlinge ruzie tussen drie personen te gaan waarbij een 18-jarige hoofdletsel had opgelopen. De politie hield twee hiervan aan (34-jarige en 18-jarige) en bracht deze geboeid naar het politiebureau. Omdat de andere 18-jarige tijdens zijn behandeling door ambulancepersoneel zich recalcitrant gedroeg, is deze ook aangehouden. Na de medische controle is de 18-jarige voor nader verhoor geboeid naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen voor alcohol
LELYSTAD Een 44-jarige automobilist uit Swifterbant krijgt proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De politie hield hem donderdagnacht op De Meent aan. De man had een promillage van 1,25. Hij is met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Diezelfde nacht is een 46-jarige bestuurster uit Lelystad voor hetzelfde strafbare feit aangehouden op de Gordiaandreef. Zij blies 1,34 promille. Haar rijbewijs is ook ingevorderd, maar deze had ze niet bij zich. Een 58-jarige Lelystedeling die haar rijbewijs kwam brengen op het politiebureau, is ook aangehouden, omdat de politie vermoedde dat ook hij onder invloed van alcohol gereden had. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse en is aangehouden. Hierbij verzette de 58-jarige zich. Hij is geboeid en ingesloten. Na verhoor is zowel hij als de vrouw heengezonden. Tegen zowel de vrouw als de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie helpt jongen
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag een 4-jarige jongen terug naar zijn moeder gebracht. Een oplettende voorbijganger had de politie gewaarschuwd. De agenten troffen het kind langs de kant van de Veluwedreef aan. Hij bleek in de buurt te wonen. De politie heeft de moeder gevraagd haar zoon beter in de gaten te houden.

Oplettende omstander
ALMERE Bij de politie is donderdagochtend een poging tot straatroof op het Spoorbaanpad gemeld. Drie nog onbekende verdachten hadden volgens de melding geprobeerd een 14-jarige van zijn portemonnee te beroven. Dit mislukte, omdat een oplettende omstander ingreep en de rovers wegjoeg.

Auto-inbraken
NAGELE Bij de politie is donderdag aangifte gedaan van auto-inbraken op de Koolzaadhof (2) en de Gerstehof (1). Deze zijn vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag gepleegd. Daarbij is geluidsapparatuur ontvreemd.

Overschrijding rijtijdenwet
BIDDINGHUIZEN Een 22-jarige vrachtwagenbestuurder uit Kampen krijgt proces-verbaal voor het overschrijden van de rijtijdenwet. Na een melding van een vrachtwagen met pech op de Biddingringweg donderdagnacht, nam de politie een kijkje. Vermoedelijk was de chauffeur in slaap gevallen, door een stuk berm gereden en in de greppel terechtgekomen. De bestuurder krijgt binnenkort een boete. Zijn wagen is uit de greppel gesleept.

Te snel
ZEEWOLDE Tijdens een snelheidscontrole op de Slingerweg donderdagochtend is het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Zeewolde ingevorderd. De man had met 153 km/u (gecorrigeerde snelheid) gereden waar maar 80 is toegestaan. Hij kreeg ook een proces-verbaal hiervoor. Diezelfde ochtend werd ook het rijbewijs van een 31-jarige inwoner uit Nunspeet ingevorderd wegens het rijden van 131 km/u (met correctie) op de Vogelweg (80 km/u is maximale toegestane snelheid). Ook deze automobilist kreeg een boete.

Algemene verkeerscontrole
ALMERE De politie hield donderdagmiddag op de Marken en op de Gooimeerdijk Oost een algemene verkeerscontrole. In totaal schreven de agenten 25 bonnen uit. s Avonds tussen 20:00 en 21:30 uur is op de Oude Waterlandseweg gecontroleerd (nog onbekend hoeveel bekeuringen).

Bromfietsen gecontroleerd
ALMERE In totaal zijn 21 overtredingen bij een Easy Rider controle in Haven geconstateerd. De controle was van 14:00 tot 16:00 uur, vanaf het politiebureau in Haven. In totaal moesten 11 bromfietsers naar de controle. De 21 overtredingen waren onder andere voor het niet kunnen tonen van een certificaat (4) en het niet verzekerd zijn (4). Verder hadden 5 bromfietsen teveel vermogen. Drie bromfietsen zijn in beslag genomen en 3 uitlaten zijn gedemonteerd.

BANT De politie heeft donderdagavond een bromfiets die niet verzekerd was, in beslag genomen. Surveillerende agenten reden op de Oosterringweg en zagen een bromfietser zonder helm rijden. Toen de politie hem wilde staande houden, ging hij er vandoor. De agenten vonden de bromfiets achtergelaten op de Banterkade. Deze is in beslag genomen en op het bureau gestald totdat de eigenaar zich meldt. De bromfiets bleek ook niet verzekerd te zijn. De gevluchte bromfietser kan boetes verwachten.

LELYSTAD De politie controleerde tijdens de koopavond donderdag bromfietsers in het centrum, in de Schouw, Botter en Tjalk. In totaal zijn 11 brommers bekeken en 6 boetes uitgedeeld. Twee daarvan waren voor teveel vermogen; dat bleek na de test op de rollerbank. Eerder die dag controleerden agenten ook in de Wold, Waterwijk, Kamp en Horst. Daar zijn 10 gecontroleerd. Een brommer is in beslag genomen, omdat er in de verzekering een ander framenummer stond dan op de brommer zelf. Verder is een boete uitgedeeld voor het rijden op het fietspad en een voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.